Oficial Banca Mondială: România a depăşit anul acesta Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, ceea ce este o premieră. Dacă tendinţele se menţin, într-un orizont de timp de 1-2 ani vom depăşi Polonia

Marcel Ionescu-Heroiu (BM): Anul acesta România a depăşit Ungaria ca PIB pe  cap de locuitor, ceea ce este o premieră | AGERPRES • Actualizează lumea.

Marcel Ionescu-Heroiu, expert Banca Mondială

„În 2020, România a depăşit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta ţara noastră a depăşit Ungaria

Dacă tendinţele se menţin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăşi Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferinţa Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociaţia Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu.

 

În România, PIB-ul pe cap de locuitor în 2020 a fost de 72% din media Uniunii Europene, în creştere cu 3 puncte procentuale faţă de 2019, când valoarea acestuia a fost la 69% din media europeană, şi cu 7 puncte procentuale faţă de 2018, când PIB-ul  pe cap de locuitor a fost de 65% din media UE, potrivit datelor Eurostat.

Raportându-ne la această variabilă, România se află pe aceeaşi poziţie cu Letonia, reuşind să întreacă Grecia şi Croaţia, care au avut în 2020 un PIB pe cap de locuitor exprimat în puterea de cumpărare standard (PPS) de 64% din media UE, şi Slovacia, care a avut un PIB de 71% din media UE.

 

World Bank to provide US $ 60 million to strengthen Nepal's higher  education - myRepublica - The New York Times Partner, Latest news of Nepal  in English, Latest News Articles

Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca Specialist Senior în Dezvoltare Urbană în biroul Băncii Mondiale din București, România. Unele dintre domeniile cheie la care a lucrat Marcel includ: politica de dezvoltare urbană și regională și competitivitate; managementul Programelor Operaționale UE; prioritizarea proiectelor; guvernanța locală și regională; dezvoltarea durabilă și schimbările climatice; și reamenajarea zonelor dezafectate. Marcel a condus sau a contribuit la proiecte în: România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația.
 
Marcel și-a luat licența în Economie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, și deține un doctorat. în Dezvoltare Regională de la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, SUA.

 

Surse:  Banca MondialaZF,  Capital

Comments are closed