Definiția afacerii de familie

O companie este afacere de familie dacă:

  • Majoritatea drepturilor de decizie aparține, direct sau indirect, *fondatorului – persoană fizică sau **persoanei fizice dobânditoare sau ***soțului/soției, părinților, copiilor sau moștenitorilor direcți ai acestuia.
  • Cel puțin un membru al familiei este implicat în conducerea firmei.
  • Companiile listate se încadrează în noțiunea de „afacere de familie” dacă persoana care a fondat sau a achiziționat firma sau familia sa deține cel puțin 25% din drepturile de decizie la care este îndrituit prin deținerea de capital.

Afaceri de familie celebre in lume:

 

In anul 2019, asociatia afacerilor de familie FBN România și-a extins numarul membrilor cu inca 2. Cele 27 de afaceri de familie membre, multe dintre ele lideri pe segmentul lor de activitate, realizaeză o cifră de afaceri cumulată de peste 1,7 miliarde de euro și au impreună 23.000 de angajați.

Afacerile de familie membre ale Asociației FBN România sunt: Adrem Invest, Agricin, All Electrics 95, Amset Prodexim,  Arena City Center, Autonom Services, Bog’Art, Cris-TimDinamic 92 Distribution, DMF Polipast, Electra, Eximtur, FAN Courier Express, Fildas Trading, Ivatherm, Global Vision, MBT Telecom, M&M Product, Novaintermed, Omnilogic, Piaţa de Gros, Secpral Pro Instalații, Temad Co, Te-Rox, Tecnostar Consulting, Tester Grup, Transavia.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

#FBNRomânia , #AfacereDeFamilie #AdremInvest#Agricin#AllElectrics95#AmsetProdexim#AutonomServices#BogArt#CrisTim#Dinamic92Distribution#Electra#Eximtur#FANCourierExpress#FildasTrading#Ivatherm#GlobalVision#MBTTelecom#MMProduct#Novaintermed#Omnilogic#PiaţadeGros#SecpralProInstalații#Temad #TeRox#TecnostarConsulting#TesterGrup#Transavia #ArenaCityCenter, #DMFPolipast

 

Comments are closed