Patru idei care nu costă mare lucru pentru a fi implementate în România la 100 de ani

100 de mesaje pentru România. Dorel Goia, acţionar Teraplast: Patru idei care nu costă mare lucru pentru a fi implementate în România la 100 de ani

Dorel Goia, acţionar Teraplast

Dorel Goia, acţionar Teraplast: Patru idei care nu costă mare lucru pentru a fi implementate în România la 100 de ani: 
1.Să ne calibrăm curricula şcolară în concordanţă cu nevoile pieţei muncii, astfel încât să nu mai avem vânzători în malluri cu diplome universitare sau să fim nevoiţi să importăm zidari, bone şi bucătari din Filipine. Absolvenţii români trebuie să aibă posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă în România conform pregătirii lor. 
2.Oamenii de afaceri români să fie consultaţi în elaborarea politicilor economice. Azi avem sentimentul că oamenii de afaceri merg pe drumuri paralele cu cele ale clasei politice.
3.Să ne inspirăm şi să încurajăm legislativ crearea de formule de asociere de tip cooperatist, luând ca model Olanda şi nu numai. În timp, trebuie să dispară agricultura de autoconsum, să procesăm cerealele şi să nu ne promovăm drept „grânarul Europei” în timp ce importăm paste faimoase din Italia.  
4.Firmele de producţie din România să înfiinţeze firme, inclusiv fabrici, în ţările unde exportă pentru a copia ceea ce fac cu mare succes firmele multinaţionale în România la 100 de ani.
 
Sursa: ZF
Ziarul Financiar (ZF) este un ziar financiar din România, lansat pe 16 noiembrie 1998 de trustul de presă Media Pro. În prezent (decembrie 2018), Ziarul Financiar este editat de Mediafax Group și este coordonat de Cristian Hostiuc, director Editorial, și Sorin Pâslaru, redactor-șef.
 

Comments are closed