Locul 9 – Forbes TOP 500, ediția 2020, Anca Vlad: Afaceri record la „farmacia inimii”

Anca Vlad este membru al  Family Business Network România („FBN România” -asociația afacerilor de familie din România), vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), organizație apolitică ce susține și încurajează capitalul românesc. În ultimii patru ani, Anca Vlad a ocupat primul loc în „TOP 50 Forbes cele mai influente femei din România“.

În iulie 2020, Anca Vlad a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, membru al Comitetului Executiv al federației europene a afacerilor de familie European Family Businesses, organizație ce reprezintă interesele celor mai importante afaceri de familie din Europa în fața Comisiei Europene, a Consiliului și a Parlamentului European.

Anca Vlad proprietar Fildas Trading, afacere de familie membra a Family Business Network România („FBN România” )

Compania Fildas Trading, fondată de Anca Vlad în anul 2017 s-a clasat pe locul 335 în Top 500 al celor mai mari firme din Europa Centrală și de Est, realizat de compania de consultanță și analize economice COFACE, cea mai bună poziție a unei firme românești nou-intrate în top. Fildas Trading a fost desemnată mai mulți ani la rând True Leader (pentru 2015-2018) de către ICAP România (membră a ICAP Group, una dintre puţinele companii acreditate de Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Piețe ca „Agenţie de Credit Rating”). Fildas și-a câștigat și recunoașterea internațională, fiind nominalizată la categoria „Ones to Watch” din Top 50 Global Challengers 2019, o inițiativă Citi Private Bank/Campden Wealth, care evidențiază creșterea globală a afacerilor de familie, înaintea unor alte mari companii de acest tip, precum Ferragamo sau Bavaria Brewery.

 

În primele 5 luni de la izbucnirea crizei sanitare, Grupul Fildas-Catena a sponsorizat cu materiale de protecție sanitară în valoare de 12,5 milioane de lei – peste 2,6 milioane de euro – un număr de 150 de spitale din întreaga țară și 113 instituții și organizații non-guvernamentale angrenate în lupta cu pandemia.

 

Activitatea antreprenoarei Anca Vlad nu se concentrează doar în afacerile farmaceutice. Ea susține artele în România prin Galeria de Artă Contemporană Senso și prin sprijinirea multor artiști români. Fundația „Fildas Art” are în derulare proiecte ce privesc aducerea în atenția publică a artiștilor naționali și a creațiilor acestora. Pe de altă parte, grupul Fildas-Catena se implică în acțiuni sociale și de caritate, sprijinind constant mai multe fundații, printre care „Salvați Copiii – România”, OvidiuRo și Light into Europe. De asemenea, susține organizația de caritate HOSPICE Casa Speranței și Fundația Renașterea. În același timp, grupul fondat de Anca Vlad a susținut reprezentanții României în diferite competiții sportive și muzicale naționale și internaționale. A susținut financiar și producția cinematografică românească, fiind, printre altele, sponsor al festivalului Les Films de Cannes a Bucharest, precum și al mai multor producții cinematografice românești de succes.

În prezent, grupul Fildas-Catena este afacere de familie membra a Family Business Network România („FBN România” ) si are peste 7.300 de angajați, fiind cel mai mare angajator din domeniul farmaceutic din România.

Topul celor mai bogați români în 2020

  • Locul 10, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Iulian Dascălu, 1,2 mld. lei. Iulian Dascălu și-a construit un imperiu în domeniul imobiliarelor, iar povestea sa este descrisă de proiectele Iulius pe care le dezvoltă de mai bine de două decenii.
  • Locul 9, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Anca Vlad, 1,3 mld. lei.  Grupul Fildas-Catena, deținut de Anca Vlad, cel mai puternică femeie din business-ul românesc, a raportat în anul 2019 un record al afacerilor.
  • Locul 7 (8 la egalitate cu 7), Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Familia Talpeș, 1,4 mld. lei. Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global, își schimbă strategia în perioada pandemiei și se implică activ în problemele comunității.
  • Locul 7, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, 1,4 mld. lei. Sunt printre cei mai importanţi antreprenori români din industria de real estate. Răbdarea, disciplina, perseverenţa și curajul reprezintă doar câteva dintre elementele care le-au pavat calea spre succesul de care se bucură astăzi.
  • Locul 6, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Radu Dimofte, 1,5 mld. lei. Pandemia a schimbat modul în care trăim și viziunea asupra lumii într-un timp extrem de scurt. Primii care au experimentat puterea Asa distructivă au fost antreprenorii din industria HoReCa
  • Locul 5, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei. RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore. Investiţiile masive din ultimii ani au asigurat stabilitatea afacerii și au generat un profit record în 2019
  • Locul 4, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Anastasia Soare, 2,3 mld. lei. Anastasia Soare pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar își păstrează „corona” și supremaţia din „Regatul Sprâncenelor”.
  • Locul 3, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Ion Țiriac, 6 mld. lei.  Ion Ţiriac continuă să-și crească afacerile, dar nu stă prea departe nici de arena sportivă
    Locul 2, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Dragos și Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei. Compania Dedeman, deținută de fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.
  •  Locul 1, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Daniel Dines, 7,7 mld. lei. Indiferent de industrie, tendinţa de automatizare este inevitabilă. Da, în 2020, roboţii sunt deja printre noi și fac o muncă grea, care necesită de obicei un număr rezonabil de oameni
 

Sursa: Forbes

Comments are closed