Florin Madar (Temad): „Pentru a facilita drumul spre o evoluție pozitivă a business-ului este nevoie de o debirocratizare a activităților în instituțiile de stat”

Debirocratizarea activităților întreprinse de instituțiile statului în relația cu antreprenorii este primul pas spre o evoluție pozitivă constantă a mediului de afaceri, și în mod special, a unei afaceri.
 
Madar Florin (2)[135]
 Este opinia unuia dintre cei mai apreciați antreprenori din mediul de afaceri din Brașov, Florin Madar, CEO-ul Temad Co, care a recunoscut în cadrul evenimentului Forbes Best Cities For Business – Brașov că deși ocupă o poziție puternică pe piața automotive și în industria turismului, Brașovul este încă departe de a-și expune potențialul său economic.
 

„Sunt foarte pragmatic în calitate de antreprenor, și recunosc că ceea ce mi-aș dori cel mai mult pentru a facilita bunul mers al afacerii este debirocratizarea activităților realizate în și de primărie, pentru că există întârzieri pe anumite proiecte, iar acest lucru, înfrânează evoluția mediului de afaceri local”.

Înființată în urmă cu peste 25 de ani într-un garaj, compania Temad și-a început activitatea cu doar doi angajați, de-a lungul timpului înregistrând profituri și creșteri permanente.

Însă, Florin Madar explică că o astfel de poveste de business de succes nu ar supraviețui în fața schimbărilor constante ale pieței dacă aceasta nu este legată de „spiritul de familie” – Temad, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul importului și distribuției de materiale auxiliare pentru construcții, fiind recunoscută ca fiind una dintre cele mai profitabile afaceri de familie.

„Cred că am învățat mult în cei 30 de ani de când conduc o afacere de familie. În primul rând am învățat că trebuie să fi aproape de oamenii cu care lucrezi, aceștia fiind esențiali în tot ceea ce faci. Un exemplu concret a fost pandemia, atunci când nu am știut ce se întâmplă. În acest caz deciziile pe care le-am luat au trebuit explicate și susținute. Am fost fericit să aflu că oamenii au reacționat cu calm, cu maturitate și afacerea noastră a mers înainte”, a punctat în cadrul uneia dintre edițiile emisiunii online, Reinventarea României.

În plus, Florin Madar consideră că starea mediului de afaceri în care antreprenorii își desfășoară activitatea este esențială pentru aportul pe care-l poate aduce zona economiei naționale și amintește aici cu nerăbdare finalizarea unuia dintre cele mai așteptate proiecte din județul Brașov: punerea în funcțiune a aeroportului. …proiect căruia autoritățile române i-au oferit ca termen de finalizare sfârșitul anului 2022.

În prezent, pe lângă funcțiile de Fondator și Director General Temad, Florin Madar ocupă și poziția de președinte al Family Business Network România.

Asociația Family Business Network România reunește un număr de 27 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie  TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și  Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

Sigla Family Business Network România

La acest moment, din Family Business Network România fac parte 27 de companii: ADREM INVEST, AGRICIN, ALL ELECTRICS 95, AMSET, ARENA CITY CENTER, AUTONOM, BOG’ART, CRIS-TIM, DINAMIC 92, DMF POLIPLAST, ELECTRA, EXIMTUR, FAN COURIER, FILDAS-TRADING, GLOBAL VISION, IVATHERM, MB TELECOM, M&M PRODUCT, NOVAINTERMED, OMNILOGIC, PIAȚA DE GROS, SECPRAL PRO INSTALAŢII, TECNOSTAR CONSULTING, TE-ROX PROD, TEMAD CO, TESTER GRUP,

Surse: Temad, Forbes

 

Comments are closed