Dan Ştefan, cofondator al Autonom Group, a fost recrutat pentru a face parte din Comitetul Consultativ al AROBS Transilvania, compania de software care a încheiat cel mai mare plasament privat de acţiuni din istoria bursei

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE S.AAROBS Transilvania (simbol bursier AROBS), companie care a încheiat în octombrie cel mai mare plasament privat de acţiuni de la bursa românească, a ales componenţa Comitetului Consultativ, respectiv Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, Dan Ştefan, cofondator al Autonom Services şi Şerban Roman, consultat strategic M&A, potrivit unui mesaj pe LinkedIn al lui Voicu Oprean, CEO şi fondator al companiei româneşti de IT.

“AROBS Software a avut o adevărată călătorie în ultimii doi ani, navigând prin unele dintre cele mai provocatoare vremuri din istoria lumii. Cu toate acestea, ne-am concentrat întotdeauna pe oportunitatea care decurge din context: oportunitatea de a creşte, de a evolua, de a ne adapta. Sunt onorat să vă prezint Comitetul Consultativ. Trei dintre cei mai importanţi manageri, antreprenori şi lideri financiari vor însoţi AROBS în misiunea sa continua: crearea de soluţii software de ultimă generaţie pentru lumea de mâine”, scrie Voicu Oprean pe LinkedIn.

Andreea Pipernea este CEO-ul NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii din România, şi are peste 20 de ani de experienţă în banking, pieţe de capital, corporate finance şi management strategic.

Dan Ştefan este cofondator al Autonom Group, care oferă servicii integrate de mobilitate. În perioada septembrie 2002-septembrie 2006 a fost consultant achiziţii la IAC din Paris.

Şerban Roman este membru al Association of Chartered Certified Accountants, profesionist de private equity şi consultant M&A. Roman deţine mandate de membru al Comitetului Consultativ şi în cadrul Postis şi LASTING System şi este de asemenea preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Noriel din ianuarie 2018 în prezent.

Principalul scop al Comitetului Consultativ este să desfăşoare analize şi să elaboreze recomandări pentru Consiliul de Administraţie.

AROBS Transilvania a încheiat la jumătatea lunii octombrie 2021 cel mai mare plasament privat de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, în care a atras de la investitori 75 de milioane de lei. Compania a pus în vânzare în ofertă un număr de 54,7 milioane de acţiuni, respectiv 12% din capitalul social, la un preţ de 1,357 lei pe acţiune.

La plasamentul privat au participat 149 de investitori individuali, 38 profesionali şi 9 instituţionali. Oferta s-a încheiat anticipat în prima zi pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 mi­lioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acţiunilor a fost de 35,4%.

Un investitor a subscris în medie aproximativ 1,07 milioane de lei (214.000 de euro) în plasamentul privat derulat pe 15 octombrie de AROBS Transilvania Software. Compania se va lista la BVB la o capitalizare anticipată de 618 mil. lei.

Anul trecut AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel conso­lidat de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

BRK Financial Group a fost brokerul care a asistat compania în derularea plasamentului privat şi în procesul listării.

Fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean şi condusă de acesta din poziţia de CEO, AROBS Transilvania Software este specializată în dezvoltarea şi furnizarea de soluţii software personalizate. Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacţionare AROBS, să fie listate la BVB până la finalul acestui an.

Capitalul obţinut în cadrul plasamen­tului privat va fi utilizat pentru achiziţio­narea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluţii de management de flotă, precum şi pentru optimizarea afa­cerilor – atât la nivel naţional, cât şi interna­ţional, prin intermediul cărora compania îşi va putea accelera creşterea şi îşi va consolida poziţia pe pieţele în care este prezentă, transmit reprezentanţii companiei.

Totodată, AROBS are în vedere extinderea şi în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania şi Marea Britanie şi prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum şi prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză şi specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii şi soluţii software pe plan global reprezintă un context de piaţă benefic pentru AROBS.

În urma plasamentului privat, structura acţionariatului companiei este următoarea: Voicu Oprean, fondator şi CEO, deţine 64% din acţiuni, 8,8% sunt acţiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deţine 8,8%, managementul şi angajaţii cheie deţin 6,4% din acţiunile AROBS, în timp ce investitorii BVB deţin 12% din acţiuni.

Portofoliul de clienţi al AROBS cuprinde peste 8.000 de companii din 14 ţări din Europa, America şi Asia, atât în zona de produse, cât şi în cea de servicii. Compania are peste 950 de angajaţi şi colaboratori

AROBS Transilvania Software este una din premiantele programului Made in Romania, implementat de Bursa de Valori Bucureşti, ediţia 2019.

Autonom este o afacere de familie si membra a asociației Family Business Network (FBN) România.

Sigla Family Business Network RomâniaAsociația Family Business Network România reunește un număr de 27 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie  TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și  Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

La acest moment, din Family Business Network România fac parte 27 de companii: ADREM INVEST, AGRICIN, ALL ELECTRICS 95, AMSET, ARENA CITY CENTER, AUTONOM, BOG’ART, CRIS-TIM, DINAMIC 92, DMF POLIPLAST, ELECTRA, EXIMTUR, FAN COURIER, FILDAS-TRADING, GLOBAL VISION, IVATHERM, MB TELECOM, M&M PRODUCT, NOVAINTERMED, OMNILOGIC, PIAȚA DE GROS, SECPRAL PRO INSTALAŢII, TECNOSTAR CONSULTING, TE-ROX PROD, TEMAD CO, TESTER GRUP, TRANSAVIA.

Surse Autonom, Arobs, ZF

Comments are closed