Fildas Trading

Fildas Trading

Website: www.fildas.ro

Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup

Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup

Fondată în anul 1991 de catre doamna Anca Vlad, Fildas Trading a fost prima societate privată românească specializată în distribuţia de medicamente si a devenit în timp una dintre cele mai importante companii de import şi distribuţie medicamente de pe piaţa românească, o societate de referinţă în peisajul economic din România.

Fildas a inregistrat cea mai spectaculoasa rata de crestere de pe piata romaneasca – de la o cifra de afaceri de 1 milion de EURO in 1991, la aproape 634 mil Euro in 2017. Fildas este astazi in top 3 distribuitori de produse farmaceutice din Romania, avand acoperire nationala prin intermediul celor 14 centre logistice existente in Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Timisoara,

Catena s-a născut 8 ani mai târziu, în 1999, o data cu achizitionarea societatii ARGESFARM care detinea la acea data o retea de 30 de farmacii in mediul urban. In prezent, reteaua de farmacii a Grupului numara 700 de unitati care opereaza sub brandul CATENA in toate judetele tarii. In 2017, Catena a inregistrat o cifra de afaceri de 622 mil Eurodevenind cel mai mare lant de farmacii cu acoperire nationala, cel mai puternic și mai apreciat brand local din domeniu.

Astazi, Grupul Fildas – Catena este unul dintre cei mai importanti jucatori din Romania pe piata de distribuție pharma și cu amănuntul, având peste 6000 de angajaț si afaceri cumulate de 1,256 miliard de euro

In 2017, la Gala Premiilor Capital,  Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup (membru FBN Romania), a primit premiul pentru Cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc, Catena fiind situata pe locul I in retailul faramaceutic.

” Viziunea antreprenoriala a Ancai Vlad este legata de doua dintre cele mai puternice companii romanesti – Fildas Trading si Catena, care au devenit in timp, reper pe piata farmaceutica, cu un numar de peste6000 de angajati si cu afaceri cumulate de 1 miliard de euro. Fildas Trading este una dintre cele mai mari companii de profil pe piata distributiei de produse farmaceutice din Romania si a cincea cea mai puternica companie antreprenoriala romaneasca, intrand in 2017 in Top 500 companii din Europa Centrala si de Est. Clasamentul a fost realizat de prestigioasa companie de consultanta Coface. Compania a realizat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro. Catena este in prezent Numarul 1 in reteaua de farmacii in Romania (a depasit 650 de unitati la nivel national si a inregistrat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro), pozitie pe care, pe o piata puternic concurentiala, o mentine din 2012. Ca o noua dovada de recunoastere a excelentei in afaceri, Fildas si Catena au fost desemnate si TRUE LIDERS pentru anul 2016, de catre ICAP Romania. Recent, in cadrul galei organizate cu ocazia centenarului Forbes, a fost anuntata o editie speciala a Forbes Romania si Forbes 500, dedicata celor mai importante 100 de personalitati business care au marcat economia romaneasca, „Forbes Romania 100 Greatest Living Business Minds”. Anca Vlad a fost prima personalitate careia i s-a inmanat acest trofeu, „drept recunoastere a spiritului vizionar, dar si a eforturilor si perseverentei in afaceri”

Comments are closed