ZF Economia verde. Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac: Facem o staţie care va putea spăla 10.000 de sticle şi borcane pe oră

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, face o investiţie de 4 milioane de euro pentru o staţie de spălare a sticlelor şi a borcanelor în care îşi vinde produsele.

„Este un proiect de reutilizare a ambalajelor din zona de lactate. Vrem să facem o staţie care să spele cam 10.000 de sticle şi borcane pe oră, iar apoi vom începe să punem în marile oraşe aparate de tip RVM (Reverse Vending Machine – n. red.) în care consumatorii vor putea să introducă ambalajele folosite deja şi să primească în schimb bonuri valorice şi bani“, a spus Adrian Cocan, director general la Lăptăria cu Caimac, la videoconferinţa ZF Economia verde, dedicată reciclării. Compania vrea să reutilizeze ambalajele pe care le pu­ne piaţă, ambalaje care sunt făcute dintr-o sticlă spe­cială, foarte rezistentă, putând fi reutilizabile de până la 250 de ori. Lăptăria cu Caimac va colecta doar sticlele şi ambalajele proprii, însă staţia va putea spăla recipiente şi pentru alte companii, cu condiţia ca profilele şi dimen­siunile să fie relativ apropiate.

„Am devansat cu şase luni termenul de pornire, încercăm să începem construcţia staţiei în august 2021, iar la finalul lui iulie 2022 sperăm să fim deja funcţionali. Costul proiectului este de 4 milioane de euro.“

Staţia de spălare se va afal lângă fabrica actuală, în Drăgoeşti, judeţul Ialomiţa, iar automatele vor fi distribuite peste tot în ţară.

„Vom începe cu Capitala, care reprezintă 60% din vânzări, şi apoi o să mergem către toate reşedinţele de judeţ“, a mai spus Adrian Cocan.

Sutrsa: ZF

Comments are closed