Studiu: Germania are nevoie de 260.000 de imigranți pe an până în 2060

Merkel Hosts Open-House Day At ChancelleryPentru că economia să nu intre în colaps, piaţa muncii din Germania va avea nevoie de cel puţin 260.000 de imigranţi pe an până în 2060, iar mulţi dintre ei vor trebui să vină din afara Uniunii Europene, arată un studiu publicat marţi de Bertelsmann Institute, transmite DPA.

Potrivit documentului, în prezent sunt aproape 45 de milioane de locuri de muncă în Germania. Însă autorii studiului susţin că populaţia aptă de muncă a Germaniei se va contracta cu aproximativ 16 milioane de persoane (adică aproximativ o treime), până în 2060, din cauza îmbătrânirii populaţiei şi natalităţii reduse. În plus, mai puţini cetăţeni din UE vor emigra în Germania, deoarece ţările membre din sudul Europei vor depăşi crizele lor economice iar restul Europei se va apropia economic de Germania pe termen lung, astfel încât stimulentele pentru emigrare se vor reduce.

Imagini pentru jörg dräger bertelsmann„Astăzi, prea puţini muncitori calificaţi din ţările terţe emigrează în Germania”, a declarat Jörg Dräger, preşedintele Bertelsmann Foundation.

Anul trecut, Guvernul german a adoptat o lege a emigraţiei în speranţa că va atrage muncitori calificaţi din afara UE, în încercarea de a remedia problema deficitului cronic de mână de lucru calificată.

 

Surse: 

  • Bertelsmann Stiftung este o organizație independentă fundație de drept privat, cu sediul în Gütersloh , Germania. A fost fondată în 1977 de Reinhard Mohn ca urmare a considerentelor sociale, corporative și fiscale.  După cum Bertelsmann Stiftung în sine a pus – o, fundația promovează „procese de reformă“ și „principiile activității de întreprinzător“ pentru a construi o „societate orientată spre viitor.“
  • Deutsche Presse-Agentur este o agenție de presă germană fondată în 1949, cu sediul la Hamburg. DPA furnizează știri în limbile germană, engleză, spaniolă și arabă. Centrele principale ale companiei sunt la Cork, Madrid, Cairo iar centrele regionale la Bangkok, Buenos Aires și Washington DC
  • Wikipedia este o enciclopedie liberă: licența sub care apar toate materialele din Wikipedia garantează faptul că orice contribuție la Wikipedia este făcută în interes public, fără nici o posibilitate ca vreo persoană fizică sau juridică să-și însușească aceste materiale. 
  • DIGI24 este un post de televiziune de știri independente, întemeiat la data de 1 martie 2012, la București, de către RCS&RDS.

Comments are closed