Autonom Services a atras 48 mil. euro în cel mai mare plasament privat de obligaţiuni al unei companii antreprenoriale. Urmează listarea pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti

Autonom Services, furnizor integrat de servicii de mobilitate controlat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a anunţat joi seară la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat cu succes plasamentul privat cu privire la prima tranşă de obligaţiuni emise în temeiul prospectului de bază aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară în data de 10 noiembrie 2021.

Astfel, Autonom a vândut un număr de 4.803 de obligaţiuni, având o valoare nominală individuală de 10.000 de euro şi valoarea nominală totală de 48,03 milioane de euro.

Suma reprezintă cea mai mare finanţare cu obligaţiuni pe care o companie antreprenorială a realizat-o la BVB. Spre comparaţie, Agricover Holding a atras 40 de milioane de euro prin obligaţiuni pe care le-a listat pe Segmentul Principal al BVB.

Bondurile din prima tranşă poartă o dobândă fixă în cuantum de 4,11% pe an, cu posibilitatea ajustării pe baza unui mecanism de step-up cu un procent de 0,30% pe an, astfel cum acesta este descris în cadrul termenilor şi condiţiilor finale.

Maturitatea obligaţiunilor aferente primei tranşe emise va fi de 5 ani, data scadenţei fiind 23 noiembrie 2026.

Obligaţiunile astfel emise reprezintă Obligaţiuni Corelate cu Obiective de Sustenabilitate (Sustenability Link Bonds), astfel cum aceste aspecte sunt detaliate în prospectul de bază şi termenii şi condiţiile finale aferente obligaţiunilor. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni verzi a unei companii, anterior fiind emise astfel de instrumente de către bănci.

Plasamentul privat a fost derulat prin intermediul BRD – Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator Unic si Agent Structurare Obligaţiuni Corelate cu Obiective de Sustenabilitate şi BT Capital Partners, în calitate de Manager.

Societatea va întreprinde în perioada imediat următoare demersurile necesare pentru admiterea instrumentelor la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Pe 11 octombrie, compania a primit ok-ul acţionarilor pentru iniţierea unui program de emisiune de obligaţiuni în baza căruia va emite obligaţiuni în limita unui plafon de maximum 250 de milioane de euro, pe baza unei structuri flexibile, prin una sau mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maximum cinci ani.

Autonom Services a încheiat primul semestru (S1) din acest an cu venituri consolidate de 178,1 mil. lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 12,5 milioane de lei, echivalentul unei majorări de 201,6% comparativ cu S1/2020.

Oficialii Autonom Services estimează pentru întreg anul 2021 rezultate financiare similare sau chiar peste cele obţinute în 2019, compania fiind la începutul unui nou ciclu de creştere accelerată şi sustenabilă.

Compania a derulat în decembrie 2019 o emisiune de obligaţiuni prin care a reuşit să atragă de la investitori 20 de milioane de euro. Cele 20.000 de bonduri, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 1.000 de euro, poartă o dobândă fixă de 4,45% pe an şi maturitatea în data de 12 noiembrie 2024.

Autonom este o afacere de familie si membra a asociației Family Business Network (FBN) România.

Sigla Family Business Network RomâniaAsociația Family Business Network România reunește un număr de 27 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie  TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și  Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

La acest moment, din Family Business Network România fac parte 27 de companii: ADREM INVEST, AGRICIN, ALL ELECTRICS 95, AMSET, ARENA CITY CENTER, AUTONOM, BOG’ART, CRIS-TIM, DINAMIC 92, DMF POLIPLAST, ELECTRA, EXIMTUR, FAN COURIER, FILDAS-TRADING, GLOBAL VISION, IVATHERM, MB TELECOM, M&M PRODUCT, NOVAINTERMED, OMNILOGIC, PIAȚA DE GROS, SECPRAL PRO INSTALAŢII, TECNOSTAR CONSULTING, TE-ROX PROD, TEMAD CO, TESTER GRUP, TRANSAVIA.

Surse: Autonom, ZF

Comments are closed