Studiu Deloitte: „mediul de afaceri trebuie să-şi asume un rol mai activ în pregătirea tinerilor de astăzi pentru a le asigura adaptarea la Industria 4.0”

studiu-Deloitte-GBCFE-FBN-Romania

Aproape două miliarde de tineri din întreaga lume riscă să devină inadaptați la piața muncii în cea de-a patra revoluţie industrială (Industria 4.0), care se schimbă în ritm tot mai alert ca urmare a tehnologiilor emergente, potrivit unui raport global al Deloitte, efectuat împreună cu Global Business Coalition for Education.

Până în anul 2030, mai mult de jumătate din cei 2 miliarde de tineri din întreaga lume, cu vârste cuprinse astăzi între 15 şi 29 de ani, nu vor avea aptitudinile sau calificările necesare pentru a participa activ în câmpul muncii, subliniază raportul.

Raportul concluzionează că „mediul de afaceri trebuie să-şi asume un rol mai activ în pregătirea tinerilor de astăzi pentru a le asigura adaptarea la Industria 4.0, caracterizată de fuziunea resurselor fizice cu tehnologiile digitale precum robotica, inteligenţa artificială, internetul Lucrurilor, digitalizare şi automatizare.

Descarcă raportul privind competențele și inovațiile pentru tineri

Global Business Coalition for Education – este o coaliția pentru afaceri educaționale globale servește drept consilier pentru impactul social al comunității de afaceri, combinând expertiza educației și afacerilor pentru a dezvolta programe personalizate și pentru a identifica investițiile, parteneriatele și oportunitățile care vor avea cel mai mare impact.

Membrii fondatori sunt companii care au furnizat resurse semnificative, lideri de gândire și eforturi pentru înființarea Coalitiei globale de afaceri pentru educație în 2012. Aceste companii includ Accenture, Grupo Carso, Chevron Corporation, Dangote Industries, Discovery Communications, Inc., Econet Wireless Group, GUCCI, Hess Corporation, Intel Corporation, Lenovo Group Limited, McKinsey & Co, Inc., Pearson plc, Reed Smith LLP, Tata Sons Limited și Western Union.

Comments are closed