Micii antreprenori se îndreaptă spre afaceri de familie

De la începutul acestui an, s-au înfiinţat cu 20 la sută mai multe firme faţă de aceeaşi perioadă din 2020, astfel:

Număr de firme înmatriculate:

  • Ianuarie-Februarie 2020 – 21.106 firme
  • Ianuarie-Februarie 2021 – 24.851 firme

Piața muncii din România este într-o continuă mișcare. Unii angajați care și-au pierdut slujbele au luat decizii îndrăznețe.

Și-au deschis mici afaceri de familie, adaptate acestor vremuri dificile. În paralel, cele mai multe slujbe oferite de marii angajatori sunt în IT și construcții.

Dănuț Lihat are 44 de ani şi, în ultimii 17 ani, a lucrat ca bucătar în zona Sibiului. Anul trecut şi-a deschis o carmangerie în localitatea natală Ruștior, din Bistriţa Năsăud.

Dănuț Lihat, anteprenor: „În pandemie, pentru mine a fost un succes. Produsele noastre tradiţionale au prins foarte bine le clienţi, pentru că nu conţin e-uri, conservanţi. Le facem naturale cu sare, piper, usturoi. Este o afacere de familie, lucrăm doar noi, eu, soţia, un verişor, soacra”.

Elena Rus şi-a transformat pasiunea pentru gătit într-o mică afacere care îi aduce venituri sigure. Femeia din Tiha Bârgăului are acasă un punct gastronomic. Poate servi din mâncarea făcută în casă 12 turişti, dacă aceştia îşi fac o programare.

 Elena Rus, anteprenor: „Îmi doream cândva un mic restaurant, ziceam eu, şi uite că a apărut ideea de punct gastronomic local. E mai puţin costisitoare şi e la îndemâna oricui care vrea să promoveze zona turistică şi produsele tradiţionale şi din pasiune să facă o meserie, să fii propriul tău angajat. Pandemia îţi aduce şi soluţii, nu neapărat probleme”.

Sursă:

  • RegistrulComertulu
  • Stirile ProTV

Comments are closed