Nu doar in România a crescut valoarea euro

Moneda națională a înregistrat azi (10 ianuarie 2019) cea mai slabă cotație din istorie (la data apriției acestui articol) în raport cu moneda europeană. Banca Națională a anunțat o cotație de 4,67 lei pentru un euro. „Creşterea are legătură cu importurile din perioada sărbătorilor şi cu inflaţia.” – afirmația TeleJurnal TVR.

Pe de altă parte, nici pe piețele internaționale nu este liniște.  

grafic-erstelit-fbn-Romania„Peso-ul argentinian a pierdut masiv in valoare, rata inflației a crescut la 31,7%. Rata de schimb la euro a crescut într-un an cu 91,7%. Astfel Argentina este, fără îndoială, numărul unu în „târgul de schimb valutar”. Dar chiar și Sri Lanka, Turcia sau Islanda ar putea atrage în acest an.” ( vezi grafic ). Articol aparut in varianta online a WirtschaftsBlatt sub numele „In diesen Ländern bekommt man heuer mehr für sein Geld”

 

 

Wirtschafts Blatt logo.svgWirtschaftsblatt (adică Jurnalul de afaceri în limba romana) este specializat în domeniile afacerilor, politicii economice, piețelor, burselor de valori și investițiilor si a fost singurul ziar financiar zilnic publicat în Viena.  Ziarul a apărut în fiecare zi de tranzacționare bursiera de luni până vineri în limba germană. A fost în circulație între octombrie 1995 și septembrie 2016.  La 25 ianuarie 2007 a fost lansată versiunea online a ziarului. La 2 septembrie 2016 a apărut ultima ediție printata a ziarului.

Surse: 

Pagina de web www.fbn-romania.ro, apartine Family Business Network România

Sigla Family Business Network RomâniaÎn anul 2012, patru antreprenori români, având ca obiectiv popularizarea în România a conceptului „afacere de familie” și potențialul acestor afaceri pentru dezvoltarea economică și socială a României, au inţiat asociația afacerilor de familie – Family Business Network România (FBN România).

Pe plan mondial, Internaţional Family Business Network este prezentă în circa 56 de ţări şi reuneşte peste 5.600 de familii de top, care deţin şi controlează afaceri de succes în Europa, America de Nord, Asia-Pacific şi America Latină.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles. European Family Businesses, reprezintă peste un trilion de euro în cifra de afaceri consolidată, 9% din PIB-ul Uniunii Europene şi peste cinci milioane de locuri de muncă.

In anul 2018, asociatia afacerilor de familie FBN România și-a extins numarul membrilor cu inca 5. Cele 25 de afaceri de familie membre, multe dintre ele lideri pe segmentul lor de activitate, realizează o cifră de afaceri cumulată de peste 1,7 miliarde de euro și au impreună 23.000 de angajați.

În acest moment, membrii Asociației FBN România sunt antreprenorii ce dețin companiile: Adrem Invest, Agricin, All Electrics 95, Amset Prodexim, Autonom Services, Bog’Art, Cris-Tim, Dinamic 92 Distribution, Electra, Eximtur, FAN Courier Express, Fildas Trading, Ivatherm, Global Vision, MBT Telecom, M&M Product, Novaintermed, Omnilogic, Piaţa de Gros, Secpral Pro Instalații, Temad Co, Te-Rox, Tecnostar Consulting, Tester Grup, Transavia.

Comments are closed