Corneliu Bodea: „Cred că economia românească este pregatită pentru competiție”

„Cred că economia românească este pregatită pentru competiție, dar trebuie ca Guvernul să adauge această predictibilitate pentru a face ca afacerile românești să își arate potențialul„ – spune la Forbes CEE Forum 2019, domnul Corneliu Bodea, CEO Adrem, membră a asociaţiei afacerilor de familie Family Business Network România (FBN România).

„(…) Simt că 2020 va fi un an important, care va marca o schimbare și o maturizare a României. Au trecut 30 de ani (de la Revoluție). Am constatat că România a suferit în comunism 39 de ani. Pe mine mă îngrijorează când ne uităm ce am facut în acești 39 de ani…ar fi trebuit să acceleram dezvoltarea. Ca antreprenor nu pot să nu mă gândesc la ce am fi putut face: autostrazi, infrastructura feroviară. Nu putem să spunem că am facut tot ceea ce ar fi trebuit să facem. Eu am mizat în afacerea, pe care o conduc de 27 de ani, pe resurse umane. Grupul nostru, care are aproximativ 1500 de angajați, este unul dintre cele mai mari din domeniul energetic. Nu pot să îmi mențin fluctuația de personal atât de scazută, dacă nu le arăt anajatilor unde mergem, cum și de ce. Fără o viziune, fără o promisiune, România nu poate merge mai departe”,  spune domnul Corneliu Bodea

Antreperenorii știu să lupte. Care este povestea de succes a antreprenorului  din România? Am observat în ultimii ani asta, în 2016, cifrele nu erau tocmai bune. Zero tineri doreau să devină antreprenor. Până în 2016 îți era puțin rușine să te prezinți ca om de afaceri. Astăzi, 6 din 10 tineri doresc să devină antreprenori. Iar asta nu se datorează doar programului implementat de către Guvern (Start-Up Nation), ci și de modele de afaceri ale romanilor care s-au realizat. Îmi doresc ca acești antreprenori să își scrie povestea lor de succes într-o carte. Caut cu tarie acele afaceri care pot fi modele și care pot inspira.  Start Export este noul program pe care-l adresez anteprenorilor din România”, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Forumul Forbes CEE este singurul eveniment regional anual organizat în România începând cu 2014, iar anul acesta leadership-ul, investițiile, inovația și potențialul noilor tehnologii reprezintă temele principale în jurul cărora experți în domeniu dezbat in 24 și 25 septembrie 2019, la Intercontinental București.

Family Business Network România (FBN România) a fost înfiinţată în anul 2012 și urmărește să popularizeze în România conceptul „afacere de familie” și potențialul afacerilor de familie pentru dezvoltarea economică și socială a României.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles. Pentru detalii vizitati www.europeanfamilybusinesses.eu

În acest moment membrii Asociației FBN România sunt antreprenorii ce dețin companiile: Adrem Invest, Agricin, All Electrics 95, Amset Prodexim, Autonom Services, Bog’Art, Cris-Tim, Dinamic 92 Distribution, Electra, Eximtur, FAN Courier Express, Fildas Trading, Ivatherm, Global Vision, MBT Telecom, M&M Product, Novaintermed, Omnilogic, Piaţa de Gros, Secpral Pro Instalații, Temad Co, Te-Rox, Tecnostar Consulting, Tester Grup, Transavia.

Carrefour, Volkswagen, BMW, Ford Motor, Fiat, Porsche, L’Oreal, Arcelor Mittal, Samsung Electronics, Auchan, Cargill sunt câteva dintre cele mai cunoscute companii din lume care sunt afaceri de familie.

Sursa: Forbes CEE Forum 2019

Comments are closed