Conferința “Generaţia următoare în business. Administrarea averii familiei.”

Panelul familiilor din cadrul conferintei  anuale FBN România “ Generaţia următoare în business. Administrarea averii familiei.” (27 octombrie 2017, Bucuresti, Athenee Palace Hilton):

  • Cristina & Radu Timiş Junior, Cristim
  • Adrian & Maria Mihai, FAN Courier
  • Ion & Dan Sturza, Fribourg Capital
  • Florin & Octavian Madar, Temad Co Braşov

O secţiune specială a evenimentului a fost dedicată panelurilor familiale în care generaţia actuală şi cea care se pregăteşte de preluarea afacerii de familie au răspuns întrebărilor doamnei Mihaela Hărșan – Secretar General FBN România, dar şi întrebărilor celor prezenţi.

Astfel, Cristina Timiş şi Radu Timiş Junior ne-au prezentat modul în care transferul între generaţii este pregătit la Cristim şi cum Radu, în calitate de director comercial, influenţează pozitiv marketingul afacerii şi relaţia cu partenerii şi clienţii.

FBN_Romania_Conferinta_Nationala

Când lucrezi în firma părinţilor, angajaţii au tendinţa să te trateze ca şi cum ai fi direct şeful lor. Te tratează ca pe o beizadea iar asta este cea mai mare problemă, pentru că nu te lasă să te dezvolţi aşa cum trebuie. Nu ai presiune şi nu-ţi este cerută socoteala pentru ceea ce faci.” Radu Timis Junior – Cristim

FBN_Romania_Conferinta_Nationala

Cristina Timiş, Cristim – “Afacerile familiei au fost visul meu si al sotului meu şi le-am dezvoltat. Aş dori, însă, copiii să aibă propriile vise si alegeri şi să facă ce vor să facă pentru că vor şi pentru că le aduce bucurie.”

Adrian Mihai, unul dintre fondatorii FAN Courier şi membru FBN România, împreună cu fiica sa Maria, ne-au vorbit în cadrul Conferinţei FBN România, despre pasiunea pentru afaceri, despre posibilitea ca pasiunile noii generaţii să fie altele şi despre libertatea ca acestea să fie urmate. „Pasiunea mea este designul şi pentru asta mă pregătesc acum într-o universitate din Marea Britanie. Merg insa si la cursuri de administrarea afacerior si sunt foarte atentă la afacerea de familie şi nu exclud ca în viitor, dacă experienţele acumulate vor fi destul de consistente, să vin alături de tatal meu.” – Maria Mihai

FBN_Romania_Conferinta_Nationala

„In FAN Courier avem o relaţie foarte puternică între parteneri. Fiecare avem câte doi copii. Am încercat să ne preocupăm de educaţia lor, să-i învăţăm principii, să le povestim cum ar trebui să se întâmple lucrurile, dar în acelaşi timp, eu am vrut să-i las liberi. Să facă greşelile ce se fac la tinereţe, iar apoi, în funcţie de dorinţele şi capacităţile lor, să-şi aleagă drumul pe care şi-l doresc. Nu am vrut să le impun dorinţa mea, iar acum depinde de ei ce or să facă”. Adrian Mihai Fan Courier

Ion Sturza, fost prim-ministru al Moldovei şi proprietar al Fribourg Capital „Cu copiii (Cristina şi Dan), noi avem un contract pe care îl respectăm cam de la 15 ani. Copiii au plecat din casă şi au avut un buget strict şi clar. Investiţii în educaţie, în dezvoltare, un calculator la 3 ani, un telefon la 5. Nu există limită la sănatate şi educaţie, în rest totul a fost limitat. Acum, dupa ce copiii au avut o carieră de succes în alte companii, au venit în companiile noastre. Au început de la junior. Sunt încă în poziţii destul de modeste ce îi ajută să înţeleagă esenţa businessului.”

FBN_Romania_Conferinta_Nationala

Florin Madar, Temad “Accept ca fiecare să-şi găsească drumul în viaţă. Pentru noi antreprenorii, care se presupune că avem nişte firi mai puternice, nu-i uşor să spunem asta, dar raţiunea şi bunul simţ ne obligă să ne lăsăm copiii să-şi aleagă drumul în viaţă. Eu m-am străduit să fac asta şi am încercat împreună cu soţia să le oferim educaţie si să-i învăţăm ce înseamnă munca dar şi să le fim un exemplu de urmat.”

FBN_Romania_Conferinta_Nationala

Comments are closed