Sorin Preda, Global Vision: ”Vedem diferenţe mari între modul în care proiectam şi dezvoltam un proiect în urmă cu 15 ani şi cel în care o facem acum” – pt România de Calitate

„Vedem diferenţe mari între modul în care proiectam şi dezvoltam un proiect în urmă cu 15 ani şi cel în care o facem acum. Am ajuns la performanţa de a începe lucrările la jumătatea lui august, de exemplu, iar în noiembrie să dăm spaţiul în folosinţă“, spune Sorin Preda, CEO al Global Vision, afacere de familie românească membră a FBN România care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect şi construcţii.

Implementarea soluţiilor de automa­tizare este însă un proces de durată, adaugă Sorin Preda, care spune că „nu vom vedea prea curând roboţi care să lucreze în şantier“. Este evident totuşi că automa­tizarea presupune şi sporirea măsurilor de siguranţă în construcţii, odată cu folosirea echipamentelor performante de manevrare a materialelor grele.

„Automatizarea are şi continuă să aibă un impact major în parcurile de business, de la luarea deciziei asupra plotului de teren – prin analiză extinsă a datelor, până la operarea viitoarei dezvoltări. Asta din perspectiva noastră, de dezvoltatori de parcuri industriale şi depozitare.“

Sorin Preda spune că, în perioada următoare, atenţia va fi îndreptată asupra unor puncte colectoare pentru stocuri mici, în interiorul oraşelor, city-logistics, care să fie alimentate din unităţile mari din afara oraşelor.

Global Vision are în dezvoltare 100.000 de metri pătraţi şi va continua să investească în Constanţa, Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea. Toate acestea vor duce nivelul investiţiilor la peste 70 de milioane de euro. Până la 31 decembrie 2020, Global Vision va livra peste 75.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare, logistică şi birouri, în mai multe oraşe din România.

Sursa: Ziarul Financiar

Comments are closed