Români, sunt marcaţi de ceea ce văd la televizor, unde totul pare o luptă în tranşee între români şi români

România are o şansă unică să facă în următorul deceniu cel mai mare salt economic din istorie: dublarea PIB, dublarea salariilor, un milion de antreprenori

Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar

„Cred că oamenii din business, în special români, sunt marcaţi de ceea ce văd la televizor, unde totul pare o luptă în tranşee între români şi români.”

În economie lucrurile sunt mult mai aşezate, interesele economice sunt mult mai puternice, iar rezultatele se văd.

Lupta politică nu i-a împiedicat pe fraţii Pavăl să ajungă cel mai mare business românesc, cu afaceri de 1,4 miliarde de euro şi cu un profit de 300 de milioane de euro.

Lupta politică nu a împiedicat Dacia să facă din Duster cel mai puternic produs de export din România.

Probabil că cei care au fost la conducerea politică, indiferent de numele lor, ar fi putut să facă mai mult, dar nici nu au stricat lucrurile, ceea ce a permis ca România să aibă poate cea mai bună perioadă economică din toată istoria ei.

Şansa României este că poate să-şi dubleze PIB-ul de la 200 la 400 de miliarde de euro, pentru că are de unde, potenţialul de dezvoltare nu s-a epuizat, iar toată lumea recunoaşte acest lucru.

Sursa: Ziarul Financiar

Cristian Hostiuc este director editorial si lucreaza la Ziarul FinanciarNascut la 16 octombrie 1969 la Suceava, a absolvit Liceul Stefan cel Mare din Suceava si Facultatea de Finante – Banci ASE. Din 1994 a lucrat la Mediafax iar din mai 2000 preia pozitia de director editorial la Ziarul Financiar.

Ziarul Financiar (ZF) este un ziar financiar din România, lansat pe 16 noiembrie 1998 de trustul de presă Media Pro. În prezent (decembrie 2018), Ziarul Financiar este editat de Mediafax Group și este coordonat de Cristian Hostiuc, director Editorial, și Sorin Pâslaru, redactor-șef.

 

Comments are closed