Preluări

Family Capital susține necesitatea promovarii unui indice de afaceri de familie pentru a ne oferi o imagine exactă a economiei globale. 

Numărul de companii listate la un milion de persoane din SUA a scăzut dramatic

Numărul de companii listate la un milion de persoane din SUA a scăzut dramatic

„Pe măsură ce piețele de valori au realizat fluctuațiilor sălbatice, se pune întrebarea dacă acești indici au o valoare reala în evaluarea activității economice reale. Și poate un index care măsoară performanța întreprinderilor familiale să fie o modalitate mai bună de a evalua activitatea economică viitoare.  Asta pentru că întreprinderile familiale au mai multe șanse să adopte o abordare pe termen lung în gestionarea afacerilor lor și să mențină mai ușor personalul decât firmele non-familiale atunci când se confruntă cu diferențe.”

Data publicării: 7 februarie 2018 | Sursa: Family Capital


Te Rox Prod este o companie de familie (membra FBN Romania) care a devenit cel mai mare furnizor european de centuri de siguranţă, huse şi scaune auto pentru copii.

Doina Cepalis i-a dat fiicei responsabilităţi în afaceri de mică, iar mai târziu a ridicat ştacheta şi mai mult. „Lucrăîmpreună. Și de la 13 ani, când avea Roxi 13 ani, voiam să îmi petrec cât mai mult timp cu ea.

Familia Cepalis a investit în întregul grup peste 12 milioane de euro, iar cifra de afaceri a ajuns astfel de la 232 de mii de euro în primul an, în 2007, la 23 de milioane de euro acum.

În afară de investițiile masive, un alt secret al ascensiunii este pariul pe tineri. Te Rox Prod este compania românească ce are cei mai mulţi angajaţi ce au ajuns la funcţii de conducere înainte de a împlini 30 de ani.

Data publicării: 3 februarie 2018 | Sursa: DIGI 24


Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Cresterea pe piata interna a fost de 22%, iar exportul a crescut cu 268%

Producatorul roman de dermatocosmetice Ivatherm (membru FBN Romania), cu vanzari de 3 milioane de euro in 2017, planifica sa ajunga la o cifra de afaceri de 5 milioane euro anul acesta. Rucsandra Hurezeanu a relatat pentru Wall-Street care sunt urmatoarele piete vizate si care este cel mai mare client al companiei la export.

“2017 a fost un an extrem de bun pentru Ivatherm, am inregistrat o crestere globala de 44%, valoric, fata de anul trecut. Cresterea pe piata interna a fost de 22%, iar exportul a crescut cu 268%”, a mentionat Rucsandra Hurezeanu, fondator si CEO al Ivatherm.

In prezent, produsele Ivatherm ajung in 13 tari din Europa, Asia si Orientul Mijlociu, tarile emergente fiind mai accesibile si prioritare pentru companie. Pietele noi vizate in 2017 si 2018 pina in acest moment sunt Arabia Saudita, Filipine, Iran, Qatar, Azerbijan si in negocieri cu alte tari. Inregistrarile produselor in unele tari dureaza cateva luni sau chiar un an.

Data publicării: 22 ianuarie 2018 | Sursa: Wall Street


Mesajul mediului de business către PSD: „Puteţi să vă schimbaţi între voi, dar nu schimbaţi nimic în economie!“ Cursul leu-euro a resimţit puternic schimbarea intempestivă a Guvernului şi a scăzut cu 0,7%

Adrian-Mihai_membru_FBN_Romania_FAN-CourierDespre nevoia de stabilitate vorbeşte şi Adrian Mihai, unul dintre acţionarii şi fondatorii FAN Courier (membru FBN Romania), cea mai mare companie de curierat din România.

„Mi-aş dori de la următorul guvern sta­bilitate şi predictibilitate, ca să ne facem pla­nu­rile bazându-ne pe nişte legi care să fie stabile pentru o pe­rioa­dă mai lungă de timp“, a spus Adrian Mihai, care con­duce o com­pa­nie cu 5.730 de salariaţi.

Data publicării: 18 ianuarie 2018 | Sursa: ZF


A început în 1993 cu un chioşc, iar azi conduce un grup de firme cu venituri de peste 50 de milioane de euro

Născut în Roman (judeţul Neamţ) şi absolvent al Facultăţii de Drept din Iaşi, omul de afaceri de 47 de ani a intrat în afaceri încă din studenţie, când a lucrat ca distribuitor de produse alimentare, şi reuşea performanţa, povesteşte el, de a ”vinde câte 15 tiruri de snacksuri Star Foods pe lună la Iaşi“. După ce a distribuit snacksuri, ciocolată marca Poiana, băuturi răcoritoare şi îngheţată Delta, Piţigoi a renunţat la businessul de distribuţie în 2003, când a constatat că în 2002 făcuse un profit net de doar 1.000 de dolari. A luat atunci o decizie care s-a dovedit, în timp, a fi cea potrivită: a luat cei mai buni agenţi de vânzări pe care îi avea în distribuţie şi a pornit cu ei businessul de maşini.

Au trecut 14 ani de atunci, iar şeful Tester Grup estimează o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro pentru anul 2017, ceea ce înseamnă o creştere de apoximativ 18% faţă de 2016, în vreme ce numărul de angajaţi a ajuns la 700.

Preşedintele Tester Grup insistă asupra ideii că onestitatea e cea mai importantă calitate pe care o poţi dovedi în afaceri. ”Eu întotdeauna am insistat să fim corecţi faţă de clienţi; poate vom pierde o vânzare, un client, dar pe termen mediu şi lung cu siguranţă vom câştiga. Avem timp să aşteptăm, nu vrem să câştigăm toţi banii anul acesta, nu vrem să vindem firma“, spune Bogdan Piţigoi. ”De-asta şi rebrandingul a durat atât de mult, pentru că am vrut să ştiu cu siguranţă ce facem. Până la urmă, omul nu cumpără imaginea ta, el cumpără serviciile tale, produsul tău. Dacă el o să vadă că totul e în regulă, că tu eşti corect, o să vină şi o să se întoarcă la tine. Eu le spun tuturor: «Nu am cum să îţi dau preţul acesta, să aduc bani de acasă», şi tot la mine vin. Dar pentru asta ai nevoie de timp, ai nevoie de ani şi ani.

Data publicării: 16 anuarie 2018 | Sursa: Business Magazin 


EXIMTUR susține o echipă de elevi timișoreni, finaliști într-un concurs internațional de programare organizat de NASA

Compania de călătorii EXIMTUR susține deplasarea în SUA a unei echipe de elevi a liceului Grigore Moisil din Timișoara, participantă pentru al treilea an consecutiv la competiția “Zero Robotics”, organizată de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT)  în colaborare cu NASA şi ESA.

 

“Am răspuns prompt apelului lansat de Cassiopeia în luna decembrie a anului trecut.  Tinerii aveau nevoie de sprijin financiar pentru a putea ajunge în SUA, altfel riscau să nu își vadă munca valorificată până la capăt. Ne mândrim cu ei, sunt copiii noștri frumoși, inteligenți, apreciați, iată, de cei mai mari specialiști de la NASA.  Compania noastră va continua și în 2018 să promoveze și să susțină performanțele tinerilor români, prin implicarea în programe educaționale și acțiuni care aduc în față valorile noastre culturale și intelectuale” a declarat doamna Lucia Nora Morariu, președinte fondator al EXIMTUR.

Echipa Cassiopeia este formată din elevii: Ioana-Andreea Cristescu, Daniel-Florin Marcu, Daniel Pantea, Cătălin-Mihai Tiu, Sergiu-Bogdan Popescu, Sebastian-Valeriu Maleș. Mentor: Emanuel  Covaci. Profesor coordonator: Mircea-Adrian Lupșe-Turpan.

Data publicării: 11 ianuarie 2018 | Sursa: http://www.zf.ro


Temad afacere de familie, membra a FBN Romania, a ajuns la un business de 38,5 milioane de euro şi vrea să-şi menţină creşterea la peste 10% în 2018

„Pentru 2018, ne propunem o cifră de afaceri de 42,8 milioane de euro, adică o creştere de 11,3%.“

Compania producătoare şi dis­tri­bui­toare de produse pen­tru construcţii şi industrie Temad din Braşov şi-a ma­jorat cifra de afaceri cu 11,5% anul trecut faţă de 2016 şi a ajuns la un business de 38,5 milioane de euro. Profitul Temad s-a menţinut la ace­laşi nivel ca în 2016, când a avut un rezultat de 2,5 milioane de euro.

Data publicării: 10 ianuarie 2018 | Sursa: http://www.zf.ro


 

Eximtur, afacere de familie, membra a FBN Romania, a ajuns la o cifra de afaceri de 55 mil. euro în 2017

Agenţia de turism Eximtur din Cluj – Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală, a obţinut anul trecut afa­ceri de 55 de milioane de euro, în urcare cu 17% com­pa­rativ cu 2016. Avansul businessului a fost peste estimări.

„2017 a fost un an mai bun decât am prevăzut, iar pentru acest an am bugetat afaceri mai mari cu 5%. Pe tu­rism intern vedem o creştere cu 30% în acest an, segment care a crescut şi anul trecut“, spune Lucia Morariu, cea ca­re deţine agenţia Eximtur alături de familia sa. Antreprenoarea mai adaugă că în 2018 aşteaptă un boom pe segmentul de incoming, cu un plus de chiar 50%, deşi ca volum este un segment încă în dezvoltare.

Cea mai mare parte a veniturilor agenţiei de turism o de­ţine în continuare segmentul corporate, servicii turistice ofe­rite clienţilor companii. Un segment important este şi cel de outgoing, trimiterea românilor în vacanţe în des­ti­naţii externe. „Creşterea numărului de curse charter, dar şi noile zbo­ruri regulate lansate de companiile aeriene au dus la creşterea businessului şi la Arad sau Suceava. Acum aş­tep­tăm să se dezvolte şi Târgu-Mureş, de unde vor fi lan­sate zboruri charter. Turismul este pe o evoluţie as­cen­den­tă sustenabilă.

Data publicării: 8 ianuarie 2018 | Sursa: http://www.zf.ro


O nouă identitate vizuală și o nouă locație pentru Global Vision (membru FBN Romania)

Într-o piață tot mai matură, Global Vision își poziționează cele 3 departamente de Property Development, Property & Facility Management și Building Construction sub o nouă identitate vizuală și într-o nouă locație premium.

 “Birourile inaugurate recent sunt situate în Globalworth Tower, prima clădire din România și din Sud-Estul Europei, certificată LEED Platinum, considerentele privind locația și suportul și grija noastră asupra mediului fiind cheia alegerii făcute.  Schimbarea cu o nouă identitate vizuală este motivată de dorința de a ne alinia standardelor partenerilor noștri actuali și viitori atât prin servicii premium, cât și printr-o imagine cu care să își poată asocia propriul brand”, a declarat Sorin Preda, Managing Partner Global Vision.

Înființată în anul 2004 de către un grup specialiști cu peste 30 de ani de experiență în domeniul construcțiilor și managementului, Global Vision și-a început activitatea ca și companie de construcții civile, devenind în scurt timp una din principalele opțiuni în România pentru soluții integrate în Dezvoltarea de Proprietăți, Administrarea de Proprietăți și Construcții, Amenajări interioare.

Data publicării: 13 decembrie 2017 | Sursa: http://www.globalmanager.ro


FBN-Romania membra European Family BusinessDe ce întreprinderile de familie sunt înfloritoare în secolul XXI

„Un studiu realizat de Bain & Company a arătat că trăim și lucrăm într-o nouă eră. Angajații doresc să fie inspirați să muncească din greu deoarece cred în valorile și misiunile companiei.

În această cultură bazată pe valori, întreprinderile familiale, adesea cu valori adânc înrădăcinate, își păstrează angajații mai mult. De exemplu, retenția la întreprinderile de familie studiate a fost , în medie, anual mai bună, decât la companiile comparative; doar 9% din forța de muncă (față de 11% din firmele non-familiale) s-a schimbat.  

Cercetările sugerează că această loialitate se limitează la o mai mare încredere, o cultură mai puternică, o investiție mai bună în formare, un scop mai clar și relații mai strânse cu angajații și părțile interesate”

Data publicării: 13 decembrie 2017 | Sursa: https://www.virgin.com/entrepreneur/why-family-businesses-are-thriving-21st-century


FAN Courier membru FBN RomaniaFan Curier, membru FBN Romania a fost premiat de revista Business MAGAZIN, în cadrul conferinţei „Cele mai inovatoare companii din România”, pentru inovaţie în servicii de livrare 

Revista a lansat cu această ocazie cea de-a patra ediţie a catalogului dedicat inovaţiilor, care reuneşte 30 de poveşti despre inovaţii româneşti.

Data publicării: 7 decembrie 2017 | Sursa: http://www.zf.ro/


Investeşte şi dezvoltă creierele româneşti din propria companie

Educaţia de business trebuie să aparţină companiei  Nimeni nu poate să facă educaţie de business mai bine decât voi, oamenii de afaceri. Managerii sunt responsabili de dezvoltarea oamenilor pe care îi au în companie, iar lipsa investiţiilor în educaţia angajaţilor are impact negativ în rezultatele financiare ale companiilor.

 

Angajaţii români au o productivitate medie de 62,5% din productivitatea medie a an­ga­jaţilor din statele Uniunii Europene

Angajaţii români au o productivitate medie de 62,5% din productivitatea medie a an­ga­jaţilor din statele Uniunii Europene, în timp ce angajaţii germani depăşesc cu 5,5% pro­duc­tivitatea medie din UE. Creşterile de sa­larii, in­vestiţiile în modernizarea echipa­men­te­lor de pro­ducţie sau un management mai performant sunt doar câteva dintre ele­mentele care ar pu­tea creşte valoarea adău­gată adusă în economie şi, totodată, pro­ductivitatea angajaţilor.

Gala ZF 2017: 10 misiuni pentru mediul de business la Centenarul României

Data publicării: 24 noiembrie 2017 | Sursa: http://www.zf.ro


FBN-Romania-european-family-business-Studiu_HBRCe puteți învăța din afacerea de familie

„În finanțele corporative moderne, o sumă judicioasă de datorii este considerată un lucru bun, deoarece pârghia financiară maximizează crearea de valoare. Întreprinderile controlate de familie, cu toate acestea, dau asociere datoriei cu fragilitate și risc. Datoria înseamnă a avea mai puțin spațiu de manevră dacă apare un obstacol – și înseamnă să fii atent la un investitor non-familial. Firmele pe care le-am studiat au fost mult mai puțin utilizate decât grupul de comparație; din 2001 până în 2009, datoria a reprezentat, în medie, 37% din capitalul lor, însă pentru 47% din capitalul firmelor non-familiale. Drept urmare, companiile conduse de familie nu au avut nevoie de sacrificii mari pentru a satisface cererile de finanțare în timpul recesiunii. „Oamenii cred că suntem bogați și curajoși”, ne-a spus un director executiv al unei firme de familie, „dar, de fapt, suntem prevazatori – lăsăm majoritatea banilor în companie pentru a evita să dăm prea multă putere băncilor noastre”.

Data publicării: 23 noiembrie 2017 | Sursa: https://hbr.org/2012/11/what-you-can-learn-from-family-business


MĂSURAREA PERFORMANȚEI AFACERILOR DE FAMILIE

„Pentru mulți, expresia „afacere de familie” inseamnă o companie mică sau mijlocie, cu un accent local și un set familiar de probleme, cum ar fi bătăliile peste succesiune. În timp ce o mulțime de firme mici se potrivesc cu siguranță acestei descrieri, aceasta nu reflectă rolul puternic pe care întreprinderile controlate de familie îl joacă în economia mondială. Nu numai că includ corporații precum Samsung, Tata Group și Porsche, Walmart, dar reprezintă peste 30% din totalul companiilor cu vânzări mai mari de 1 miliard de dolari, potrivit analizei Boston Consulting Group.

Înțelepciunea convențională susține că structura unică a proprietății a întreprinderilor familiale le dă o orientare pe termen lung pe care firmele publice tradiționale le lipsesc adesea. Dar, dincolo de asta, se știe prea puțin despre exact ce face ca afacerile familiei să fie diferite. …

Pentru a soluționa această întrebare, Sophie Mignon, cercetător asociat la Centrul pentru Management și Cercetare Economică din École Polytechnique, am compilat o listă cu 149 de societăți cotate la bursă, aflate în comerț, cu venituri de peste 1 miliard de dolari. S-au aflat în Statele Unite, Canada, Franța, Spania, Portugalia, Italia și Mexic. În fiecare afacere o familie deținea un procent semnificativ, deși nu neapărat o majoritate, a acțiunilor, iar membrii familiei erau implicați activ atât în ​​consiliu, cât și în management. Apoi am creat un grup de comparație de companii din aceleași țări și sectoare, care erau similare în dimensiune, dar nu erau controlate de familie. (Nu ne-am uitat la companiile asiatice, deoarece atât de mulți dintre ei sunt controlați de familie încât este dificil să găsești un grup de comparație potrivit.

Rezultatele noastre arată că, în perioadele economice bune, companiile de familie nu câștigă bani la fel de mulți ca și companiile cu o structură de proprietate mai dispersată. Dar, atunci când economia slăbește, firmele de familie își depărtează cu mult colegii. Iar când am analizat ciclurile de afaceri din 1997 până în 2009, am constatat că performanța financiară medie pe termen lung a fost mai mare pentru întreprinderile de familie decât pentru întreprinderile non-familiale din fiecare țară pe care am examinat-o.

Într-un moment în care directorii fiecărei companii sunt încurajați să gestioneze pe termen lung, credem că întreprinderile familiale bine conduse pot servi ca modele de rol. De fapt, în cercetarea noastră am reușit să identificăm mai multe companii cu proprietate dispersată ale căror strategii au imitat cele ale firmelor de familie. Aceste companii au prezentat, de asemenea, un model de performanță similar: sub colegii lor în timpul răsturnărilor, dar conducând pachetul în momente de criză.”

Data publicării: noiembrie 2017 | Sursa: https://hbr.org/2012/11/what-you-can-learn-from-family-business


Barometru al Afacerilor de Familie Europene

Potrivit rezultatelor sondajului, afacerile de familie din România tind să fie mai active decât cele din alte țări europene în ceea ce privește opțiunea de reinvestire a profiturilor în afacerile lor (60%), comparativ cu opțiunea de a planifica investiții externe precum fuziuni și achiziții (7%). Această constatare poate indica un potențial de creștere organică pe care piața românească încă îl are, în raport cu piețele mai dezvoltate din Europa. De asemenea, 40% dintre companiile care au făcut obiectul sondajului au considerat, că factorul principal care justifică creșterea veniturilor în 2018 va fi reprezentat de cererea de pe piață, în detrimentul altor factori precum lansarea de noi produse sau servicii (13%) sau marketingul inteligent (13%)”, precizează René Schöb, Tax Partner al KPMG în România.

Data publicării: 21 noiembrie 2017 | Sursa: https://www.forbes.ro


Este un antreprenor născut sau crescut?

„În timp ce expunerea la modele antreprenoriale ajută la creșterea viitorilor oameni de afaceri, nu există nici o garanție că trăsăturile antreprenoriale ale părinților vor apărea în mod natural la urmasii acestora. Nu există o genă antreprenor, iar cele mai multe trăsături de caracter asociate cu proprietarii de afaceri se disipă în două generații. Cu toate acestea, deschiderea ochilor noii generații la oportunitățile uimitoare care vin din deținerea unei afaceri creeaza spiritul antreprenorial.

A fi crescut într-o familie antreprenorială este cel mai mare prezicător al tendinței unui tânăr de a crea o nouă afacere. Cu alte cuvinte, totul începe de la domiciliu. Dar conducerea unei afaceri poate fi dificilă, tinand parintii antreprenori departe de casă, lucru care descurajează copiii să urmeze pașii părintelui absent. In plus, antreprenorii nu ar trebui să-i protejeze pe copii de afacerea familiei, ci să-i lase să învețe din ea (și în ea)”

Data publicării: 22 noiembrie 2017 | Sursa: http://business.financialpost.com


Marian Berdan, actionar Electra (membru FBN Romania)

Marian Berdan, actionar Electra (membru FBN Romania)

Grupul Electra (membru FBN Romania) din Iaşi, specializat în producerea de interfoane, a ajuns la afaceri de 7 milioane de euro

Grupul Electra, specializat în producerea de interfoane şi înfiinţat în urmă cu mai bine de 25 de ani, a ajuns anul trecut la afaceri de 7 milioane de euro, conform informaţiilor transmise de către Marian Berdan, acţionar în cadrul producătorului. Din grup fac parte mai multe societăţi printre care Electra, PCB – Electra, dar şi EMS –Electra. „Astăzi grupul de firme Electra a ajuns la peste 200 de angajaţi şi colaboratori. Grupul a ajuns la afaceri de 7 milioane de euro“, a declarat Marian Berdan, fondatorul Electra. Compania Electra a fost înfiinţată în 1991 şi are ca principal obiectiv de activitate designul, dezvoltarea şi producţia de sisteme de interfonie, control acces şi echipamente electronice

Data publicării: 16 noiembrie 2017 | Sursa: http://www.zf.ro/


Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup (membru FBN Romania)

Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup (membru FBN Romania)

Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc – Gala CAPITAL 2017

La Gala Premiilor Capital,  Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup (membru FBN Romania), a primit premiul pentru Cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc, Catena fiind situata pe locul I in retailul faramaceutic.

Viziunea antreprenoriala a Ancai Vlad este legata de doua dintre cele mai puternice companii romanesti – Fildas Trading si Catena, care au devenit in timp, reper pe piata farmaceutica, cu un numar de peste 5.500 de angajati si cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro. Fildas Trading este una dintre cele mai mari companii de profil pe piata distributiei de produse farmaceutice din Romania si a cincea cea mai puternica companie antreprenoriala romaneasca, intrand in 2017 in Top 500 companii din Europa Centrala si de Est. Clasamentul a fost realizat de prestigioasa companie de consultanta Coface. Compania a realizat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro. Catena este in prezent Numarul 1 in reteaua de farmacii in Romania (a depasit 650 de unitati la nivel national si a inregistrat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro), pozitie pe care, pe o piata puternic concurentiala, o mentine din 2012. Ca o noua dovada de recunoastere a excelentei in afaceri, Fildas si Catena au fost desemnate si TRUE LIDERS pentru anul 2016, de catre ICAP Romania. Recent, in cadrul galei organizate cu ocazia centenarului Forbes, a fost anuntata o editie speciala a Forbes Romania si Forbes 500, dedicata celor mai importante 100 de personalitati business care au marcat economia romaneasca, „Forbes Romania 100 Greatest Living Business Minds”. Anca Vlad a fost prima personalitate careia i s-a inmanat acest trofeu, „drept recunoastere a spiritului vizionar, dar si a eforturilor si perseverentei in afaceri”.

Data publicării: 12 octombie 2017 | Sursa: https://www.sensosanatate.ro


Rucsandra-Hurezeanu_Ivatherm_membru_FBN_Romania

Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm (membru FBN Romania)

Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Sunt în căutare de parteneri pentru a produce în România sau în Italia

Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea producătorului român de cosmetice Ivatherm (membru FBN Romania), o afacere de 9,3 milioane de lei anul trecut, se uită spre piaţa italiană de cosmetice pentru colaborări cu companii pentru a produce creme şi unguente sub brandul Ivatherm.

Data publicării: 12 octombie 2017 | Sursa: ZF

 


Bogdan Piţigoi, Tester Group (membru FBN Romania):

Bogdan Piţigoi, Tester Group (membru FBN Romania):

Bogdan Piţigoi, Tester Group (membru FBN Romania): Mizăm pe o dezvoltare industrială a Iaşiului

Oraşul Iaşi prezintă potenţialul de a se dezvolta pe plan industrial în următorii 3-5 ani, după o o perioadă de dezvoltare în sectorul IT, crede Bogdan Piţigoi, proprietarul grupului Tester care activează în mai multe domenii, precum spaţii de birouri, spaţii industriale, vânzare de maşini şi car-sharing.

El a declarat ieri, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că în prezent deţine 12.000 de mp de hale în parcul logistic Solo, urmând ca până la finalul lunii octombrie să finalizeze lucrările pentru încă 6.400 de mp de hală industrială.

 

Liceele industriale din Iaşi au rămas în funcţiune şi generează sute de absolvenţi în fiecare an, proprietarul Tester estimând că 10.000 de oameni ar fi disponibili pentru angajare într-o perioadă de trei ani.

„Producătorii se uită foarte mult la distanţă şi la şosele şi asta are sens deoarece vrei să fii mai aproape de vestul ţării dacă acolo exporţi. Dar dacă mergi mai departe şi te raportezi la posibilitatea de a angaja repede oamenii care să îţi permită să creşti, cu costuri pe salarii cu 15-20% mai mici decât în vestul ţării, Iaşiul prezintă avantaje“, a declarat Bogdan Piţigoi.

 

Data publicării: 12 octombie 2017 | Sursa: http://www.zf.ro


Corneliu Bodea, CEO Adrem (membru FBN Romania)

Corneliu Bodea, CEO Adrem (membru FBN Romania)

ForbesCEEForum 2017, Corneliu Bodea: „Liderii mănâncă ultimii”

Prezent la Forbes CEE Forum 2017, eveniment care reunește oameni de business de top din România, redactori șefi Forbes din țările CEE, precum și ambasadori și autorități, Corneliu Bodea, CEO Adrem (membru FBN Romania), a vorbit despre lideri și manageri, antreprenori români și antreprenori străini, despre valori și trenduri.

Corneliu Bodea, CEO Adrem

Care este diferenţa dintre un lider şi un manager?

Există o carte numită “Liderii mănâncă ultimii”. Ei bine, aceasta este una din diferenţele dintre lider şi manager. Liderilor le pasă în primul rând de oameni, pe când managerii sunt orientaţi spre procese. Liderii au ca principală preocupare oamenii. Nu aş trage însă o demarcaţie atât de strictă între cei doi. Există manageri care sunt şi lideri. Însă cel care e mai pregnant, cel care se evidenţiază față de ceilalţi va fi desemnat drept lider.

Există lideri şi curente de opinie, idei, programe care generează lideri pt a le pune în aplicare. Cine credeţi că poate schimba lumea?

Liderii sunt cei care schimbă lumea şi aş spune că liderul ar trebui să fie văzut şi din perspectiva antropologică. Oamenii au schimbat societatea, nu în sensul de grup, ci de persoane. Toate marile descoperiri, multe pe care nu le cunoaştem încă, au fost făcute nu de grupuri, ci de oameni. Ceea ce constatăm azi e că numărul şi calitatea liderilor pregnanţi care pot schimba societatea scade, iar această scădere decurge de la impredictibilitatea prezentului. De aceea, liderii reacţionează mai greu, pentru că mai întâi ei analizează.

Aşadar, liderii sunt cei care schimbă omenirea, nu curentele sau şcolile.

Data publicării: 26 septambrie 2017 | Sursa: http://www.forbes.ro/


Ioan Popa, proprietarul Transavia, a investit 15 mil. euro într-un complex turistic şi un teren de golf lângă Alba Iulia

Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia (membru FBN Romania), cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local, va finaliza într-o lună de zile o investiţie de aproximativ 15 mil. euro, susţinută din fonduri proprii, într-un complex turistic de lux şi un teren de golf, dezvoltate pe o suprafaţă de circa 67 de hectare în localitatea Teleac, la 7 km de Alba Iulia. Terenul va avea 18 trasee şi va fi al doilea din ţară ca suprafaţă, potrivit site-ului golfinromania.com.

„În aproximativ o lună de zile vom inaugura acestă investiţie, de aproximativ 15 milioane de euro, realizată din pasiune pentru golf şi din dorinţa de a oferi ceva comunităţii din zona asta de ţară, unde am reuşit să fac un business prosper. Golful este un sport excepţional de care nu te laşi, odată ce te-ai apucat, iar eu nu sunt pasionat de altceva în viaţă mai mult decât de golf, pe care îl practic de zece ani“, a declarat Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia

Data publicării: 1 septambrie 2017 | Sursa: http://www.zf.ro/


Doina_Cepalis_Te-Rox_membru_FBN_Romania

Doina Cepalis, proprietara firmei Te-Rox (membru FBN Romania)

„Dacă reuşeşti în viaţă, e normal să dai ceva înapoi“

Doina Cepalis, proprietara firmei Te-Rox (membru FBN Romania) din Paşcani, lider de piaţă în Europa la producţia de centuri de siguranţă şi scaune auto pentru copii, creşte împreună cu fiica nu mai puţin de 30 de copii. Au înfiinţat o fundaţie, şi prin aceasta a adunat aceşti copii fără posibilităţi materiale, unii chiar copii ai străzii, cărora le oferă casă şi masă, precum şi educaţie

Data publicării: 19 iunie 2017 | Sursa: www.ziaruldeiasi.ro


Români care dezvoltă România: Mircea Tudor, creatorul primului scaner pentru avioane

Mircea Tudor (membru FBN Romania) este creatorul primului scaner pentru avioane din lume și fondatorul unei companii în care cercetarea și businessul merg mână în mână. Am vorbit cu familia Tudor despre succes, invenții, sacrificii și lupta pentru a cuceri lumea fără a te pierde pe tine.

Scandarea unui avion de 30 de metri lungime durează două minute și jumătate. Un robot trage avionul prin cadrul de scanare cu viteză constantă în centrul de comandă care este la o distanță de minimum 100 de metri, apare radiografia dual view, vedere de sus și vedere laterală a avionului!”, a declarat Mircea Tudor.

La ce folosește această invenție revoluționară a românului? Ei bine, un astfel de control poate arăta dacă la bordul avionului în care ar urma să urcăm există o bombă sau o oricât de mică defecțiune tehnică, invizibilă la controlul curent, care ar putea provoca o tragedie.

„Dacă o bombă este plasată la bordul unui avion civil într-o cavitate tehnică este imposibil de detectat conform procedurilor actuale”, mai spune Tudor.

Dar invenția lui poate detecta obiecte suspecte până la dimensiuni milimetrice. Un astfel de aparat care poate fi folosit ani la rândul pentru sute de mii de curse costă între trei și 10 milioane de euro, adică atât cât costă în prezent gestioneare unei singure amenințări cu bombă și poate salva vieți.

Scanerul robotizat a fost construit integral în România și a primit marele premiu la Salonul de Inventică de la Geneva, în 2013. Soția lui, Isabelle Tudor i-a fost alături în fiecare clipă și l-a încurajat când proiectul său nu era încă decât o idee îndrăzneață. 

„Când a plecat și a ieșit pe ușa garajului, a început să plângă. Colegii noștri, ditamai bărbații din atelier, oamenii în toată firea plângeau de parcă le pleca copilul”, a declarat Isabelle Tudor.

Era rezultatul a mii de oră de muncă, iar pentru a ajunge aici de multe ori prima sacrificată a fost familia.

„Ne apucam seara când era liniște și nu mai suna niciun telefon și ne trezeam pe la trei-patru dimineața când cele mai disperate neveste începeau să-și verifice soții dacă sunt într-adevăr la birou sau sunt cine știe pe unde. Unele chiar veneau să se convingă”, a declarat Mircea Tudor.

Mircea Tudor și-a extins afacerea și în Elveția, dar în România și-a creat o adevărată echipă de cercetare, pentru că este foarte legat de țara lui și aici visează să formeze o nouă generație de antreprenori.

„Înseamnă patria mamă, pașaportul pe care îl scot de fiecare dată când trec o frontieră. Când am câștigat marele premiu de la Geneva m-am dus cu tricolorul, nu cu steagul Elveției. Nu te poți rupe niciodată de origine, de pământ, de rădăcină”, mai spune Tudor.

A câștigat de două ori premiul cel mare la Salonul de la Geneva pentru scanere de camioane și scanere pentru aparate de zbor. Iar azi concurează cu multinaționale cu bugete de miliarde de euro. Dar povestea lui de succes începe acum 20 de ani, când a pornit în cercetare cu idei mărețe și aproape fără niciun ban în buzunar.

„Am plecat inițial de la one man company, am fost singurul angajat în firmă, eram și secretară, și șofer, și director și femeie de serviciu și tot. Am vândut casa și am intrat în afaceri cu banii rezultați din casă. Am locuit doi ani într-o rulotă și ăsta a fost începutul”.

Cu entuziasm și dorința de a face cunoscută România în lume, Mircea Tudor a creat o afacere de succes și a investit aproape toți banii în cercetare. Uneori, împotriva curentului, când nimeni nu-i dădea nicio șansă. Iar acum invenția sa va ajunge în câțiva ani filtrul standard de securitate în toate aeroporturile din lume. Iar pe ea va scrie: „Made in România”.

Data publicării: 6 iunie 2017 | Sursa: https://www.antena3.ro


Dan Ștefan, Autonom (membru FBN

Dan Ștefan, Autonom (membru FBN

Ce fac doi frați din Piatra Neamț cu 4.000 de mașini

Cei doi frați pun foarte mare accent pe învățare, etică și principii, atribute care par, de multe ori, secundare în businessul autohton. O altfel de dovadă în acest sens este chiar biroul lui Dan Ștefan, plin de rapoarte, dar și de cărți, printre care „Gânduri către sine însuși“, a împăratului-filosof Marcus Aurelius.

Anul 2016 a fost al doilea în care toți angajații Autonom (membru FBN Romania) au avut participare la profit, iar acesta a fost de două milioane de euro. Singura condiție: să aibă o ve­chi­­me mai mare de un an în companie. „Nu este vorba doar de sume, care nu sunt mici, ci de filosofie și de a te simți mai puternic. Este un lucru pe care îl facem îm­preună“, mai spune mezinul, care cre­de că acesta ar trebui să fie spiritul unei afa­ceri de familie, de a împărți succesul cu ceilalți.

Data publicării: 25 aprilie 2017 | Sursa: https://www.newmoney.ro


Camelia_Sucu_membru_FBN-Romania-European-Family-Business

Camelia Șucu proprietara Pieţei de Gros Abundia (membru FBN Romania)

Camelia Șucu, Locul 19 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017

Camelia Șucu (membru FBN Romania), este implicată în afaceri din diverse domenii: mobilă, medicină, vinuri și agricultură. Cariera sa în business numără peste 20 de ani. Anul trecut, Camelia Șucu și decoratoarea Genoveva Hossu au lansat un nou concept de business, CLASS IN, care se adresează atât specialiștilor din industria de design interior, cât și pasionaților din acest domeniu. CLASS IN este un business full-service, care oferă soluţii complete pentru amenajarea locuinţelor. Camelia Șucu este și proprietara Pieţei de Gros Abundia din Bucureşti

Data publicării: 13 aprilie 2017 | Sursa: http://www.forbes.ro


Doina_Cepalis_Te-Rox_membru_FBN_RomaniaDoina Cepalis, Te-Rox Prod (membru FBN Romania): Este foarte greu sa transmiti curaj tinerilor. Ne desfasuram activitatea intr-un mediu ostil

Doina Cepalis, CEO Te-Rox, a vorbit in cadrul conferintei “EY Family Business – Next Generation” despre ideea de a preda fraiele afacerii generatiei urmatoare si despre implicarea pe care o au membrii familiei in companie, sustinand ca de anul urmator isi va concentra atentia spre o succesiune in adevaratul sens al cuvantului.

Data publicării: 16 martie 2017 | Sursa: www.wall-street.ro


Lucia Nora Morariu, CEO EXIMTUR (membru FBN Romania)

Lucia Nora Morariu, CEO EXIMTUR (membru FBN Romania)

EXIMTUR (membru FBN Romania) a aderat la rețeaua globală de travel management – UNIGLOBE Travel

Compania EXIMTUR a devenit partener pentru România al rețelei globale de business travel – UNIGLOBE Travel International.

„Afilierea la UNIGLOBE ne oferă accesul la un sistem internațional mai performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri. Deschiderea spre tehnologie de vârf, programe informatice și sisteme de rezervări care optimizează prețuri și tarife, gestionarea mai operativă a solicitărilor clienților, accesul la furnizori atent selectați și validați de rețeaua globală, sunt principalele avantaje ale afilierii la UNIGLOBE și le vom transpune în servicii mai bune oferite clienților noștri corporate.” declară Lucia Nora Morariu, CEO EXIMTUR.

EXIMTUR, înființată în 1993, deţine 28 de agenții proprii şi francizate, în 19 orașe din România. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente, leisure travel, incoming și școala de turism. La finalul anului 2016, compania avea un număr de 156 angajaţi. EXIMTUR a înregistrat în 2016 o cifră de vânzări de 47 milioane euro și un profit de 300.000 euro.

Data publicării: 14 februarie 2017 | Sursa: http://www.forbes.ro


Florin_Madar_membru_FBN_Romania

Florin Madar, proprietar TEMAD (membru FBN Romania)

„Dacă oportunitatea nu bate la ușă, construiește una”

În vremuri de incertitudine, supravie­țuirea unui business poate fi asigurată prin construirea de noi oportunități. Studiu de caz: Florin Madar și al său Temad Group.

Brașoveanul Florin Madar (53 de ani) (membru FBN Romania), a construit în urmă cu aproape 25 de ani o afacere în domeniul importului și distri­buției de materiale auxiliare pentru con­strucții … un business care a crescut, chiar și pe timp de criză, cu cel puțin 5%. Păstrând această tendință, grupul Temad a încheiat 2016 cu afaceri estimate la circa 32 de mili­oa­ne de euro. Tot în criză a hotărât să își diversifice businessul.

A fost o decizie aflată la intersecția opor­tu­nității cu nevoia de a-și găsi puncte de sprijin în afara afacerii principale. Așa s-au născut Temad Energie (centrală foto­voltaică) și Temad Pro­duc­ție (fa­brica de plasă din fibră de sticlă). O mutare inspirată la vremea aceea, ținând cont mai ales de faptul că piața construc­țiilor a fost una dintre cele mai lovite de criza economică și finan­ciară. Astfel, în 2013 a investit 3,7 mili­oane de euro într-o centrală fotovoltaică – „o centrală mică“, spune antreprenorul – cu o producție anuală de 3.200 MW pe oră și o putere instalată de 2,6 MW.

Data publicării: 31 ianuarie 2017 | Sursa: https://www.newmoney.ro


Viorel Tofan,proprietar Dinamic `92 Distribution (membru FBN Romania)

Viorel Tofan,proprietar Dinamic `92 Distribution (membru FBN Romania)

Dinamic `92 Distribution (membru FBN Romania), companie înfiinţată de Viorel şi Elena Tofan.

În perioada 2001 – 2005 la activitatea de comerţ cu adezivi şi baterii auto este adăugată şi cea de vânzare anvelope. Tot atunci este extinsă capacitatea de stocare a anvelopelor cu un depozit de 700 mp şi este semnat parteneriatul cu GoodYear. În următorii cinci ani, compania se dezvoltă rapid şi este inclus în portofoliu şi producătorul de anvelope Continental. Familia Tofan decide în acea perioadă să dezvolte şi reteaua de service-uri de roţi „Tire Expert Center”, cu centre în Timişoara, Oradea, Piatra-Neamţ, în urma unei investiţii de peste 500.000 euro. Dinamic `92 Distribution a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de  aproape 48 milioane de euro milioane de lei şi un profit net de peste 1,8 milioane de euro.

Data publicării: 5 decembrie 2016 | Sursa: Revista Capital

 


Mircea Tudor proprietar MBTelecom (membru FBN Romania)

Mircea Tudor proprietar MBTelecom (membru FBN Romania)

Mircea Tudor a câștigat competiția EY Entrepreneur of the Year în România

Mircea Tudor a înființat în 1994 MBTelecom (membru FBN Romania), având ca obiect de activitate integrarea de sisteme de securitate de complexitate medie și mică, și va reprezenta România la competiția World Entrepreneur of the Year, care va avea loc în iunie 2015, la Monte Carlo.

„Sper că după 10 ani nu va fi niciun aeroport în lume fără scanner de avioane, care s-a născut în România”, a declarat Mircea Tudor, la Gala EY Entrepreneur of the Year în România.

MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă și singura companie din lume care a câștigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, în 2009 și 2013.

În prezent, Roboscan Aeria a devenit un produs matur din punct de vedere comercial, singurul de acest fel pe piața mondială, cu solicitări concrete de transfer de tehnologie către parteneri din SUA, Franța, Brazilia și Maroc. Obiectivul strategic al companiei este ca în cinci ani să plaseze câte un scanner de avioane în primele 500 de aeroporturi din lume, ceea ce ar putea propulsa compania la o cifră de afaceri de un miliard de euro.


 Alteţa Sa Regală Prinţul Philip si Erika Hristea proprietara Secpral Pro (membru FBN Romania) - Palatul Buckingham.

Alteţa Sa Regală Prinţul Philip si Erika Hristea proprietara Secpral Pro (membru FBN Romania) – Palatul Buckingham.

SPI – primul membru din Romania al Fundatiei “The Duke of Edinburgh’s International Award”

Fundaţia “The Duke of Edinburgh’s International Award” este liderul mondial al programelor de dezvoltare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani, indiferent de mediul de provenienţă, contextul economic sau social al acestora. Acest program susţine dezvoltarea lor atât pe plan profesional, cât şi personal şi le oferă şansa de a excela şi de a fi recunoscuţi la nivel internaţional.
Programul este susţinut de Familia Regală Britanică prin Alteţa Sa Regală Prinţul Philip. Acest program este accesibil şi tinerilor din România sub patronajul naţional al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.
Începând cu anul 2014 Secpral Pro Instalaţii, prin reprezentatul său legal Erika Hristea, a devenit primul membru din România al Fundaţiei Duke of Edinburgh International Award, susţinând activ acest program prin sponsorizări continue. 
Insigna, ce confirmă calitatea de membru, i-a fost înmânată d-nei Erika Hristea de Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, într-un cadru festiv, la cina de gală organizată în data de 08.06.2015, la Palatul Buckingham.
Compania Secpral Pro Instalaţii (membru FBN Romania), fondată şi condusă de Erika Hristea din Cluj, este una dintre cele mai dinamice firme din domeniu. Cu activitate într-o industrie dominată de bărbaţi, Elisabeta Erika Hristea a stabilit relaţii de parteneriat cu producători din Centrul şi Vestul Europei de peste zece ani de zile şi vinde în sistem angro cele mai noi materiale şi tehnologii din domeniul instalaţiilor. Antreprenoarea a gândit iniţial o activitate regională, primele depozite (pe terenuri proprii) fiind deschise în Cluj Napoca şi Sibiu. Pentru o distribuţie în zona de sud a ţării, extinderea în Capitală a fost un pas logic
 

 
 
Premiul special pentru ‘afaceri de familie’ a fost acordat domnului Adrian Mihai, fondator al Fan Courier (membru FBN Romania), o companie care a demontat mitul potrivit căruia într-o economie dominată de multinaționale este greu să reușești ca antreprenor român. 
Data publicării: 28 octombrie 2016 | Sursa: Forbes

 
 
Sorin Preda, director general al Global Vision

Sorin Preda, director general al Global Vision

Sorin Preda, director general al Global Vision, alaturi de  Mircea Tudor, șeful MB Telecom, Gabriel Marin, director executiv al companiei Omnilogic și Florin Madar, proprietar al Temad sunt membri fondatori ai FBN Romania
 
 

Afacerile de familie ar putea să fie incluse separat în statisticile naționale

Data publicării: 22 Aprilie 2015 | Sursa: www.diacaf.com


Afacerile de familie ar putea să fie incluse separat în statisticile naționale

Data publicării: 22 Aprilie 2015 | Sursa: www.moneystreet.ro


Afacerile de familie din România vor primi consultanță pentru transferul către generațiile următoare

Data publicării: 21 Aprilie 2015 | Sursa: www.revista-presei.ro


Afacerile de familie din România vor primi consultanță pentru transferul către generațiile următoare

Data publicării: 21 Aprilie 2015 | Sursa: www.stiri.astazi.ro


Afacerile de familie din România vor primi consultanță pentru transferul către generațiile următoare

Data publicării: 21 Aprilie 2015 | Sursa: www.astazi.ro


14 afaceri de familie s-au afiliat asociației Family Business Network România

Data publicării: 21 Ianuarie 2015 | Sursa: www.ziare.www.ro


14 afaceri de familie s-au afiliat asociației Family Business Network România

Data publicării: 21 Ianuarie 2015 | Sursa: www.ziarelive.ro


14 afaceri de familie s-au afiliat asociației Family Business Network România

Data publicării: 21 Ianuarie 2015 | Sursa: www.cronicavip.ro


Hărșan, FBN România: Antreprenorii români trebuie să treacă de la faza „get rich” la faza „stay rich”

Data publicării: 25 Mai 2014 | Sursa: www.remembertoday.ro


Afacerile de familie au un potenţial uriaş în România chiar dacă astăzi sunt de mică anvergură

Data publicării: 23 Mai 2014 | Sursa: www.diacaf.com


Cinci firme importante au aderat la rețeaua FBN România

Data publicării: 9 Septembrie 2013 | Sursa: www.ziareaz.ro


Cinci firme importante au aderat la rețeaua FBN România

Data publicării: 9 Septembrie 2013 | Sursa: www.stiri-presa-online.ro


Cinci firme importante au aderat la reteaua FBN Romania

Data publicarii: 9 Septembrie 2013 | Sursa: www.saptamana.com


Cinci firme importante au aderat la rețeaua FBN România

Data publicării: 9 Septembrie 2013 | Sursa: www.allbiz.ro


FBN România a organizat primul eveniment destinat exclusiv proprietarilor de afaceri de familie

Data publicării: 24 Mai 2013 | Sursa: www.ziareaz.ro


FBN România a organizat primul eveniment destinat exclusiv proprietarilor de afaceri de familie

Data publicării: 24 Mai 2013 | Sursa: www.stiri-presa-online.ro


Afacerile de familie încurajate în România

Data publicării: 22 Martie 2013 | Sursa: www.afacerilacheie.ro


Family Business Network în România

Data publicării: 20 Martie 2013 | Sursa: www.morningnewsbrief.ro


Family Business Network, un medicament pentru mediul de afaceri românesc?

Data publicării: 20 Martie 2013 | Sursa: www.ziarelive.ro


Gabriel Martin, FBN: Vom milita pentru succesul afacerilor de familie în România

Data publicării: 20 Martie 2013 | Sursa: www.ziare.com


Gabriel Martin, FBN: Vom milita pentru succesul afacerilor de familie în România

Data publicării: 20 Martie 2013 | Sursa: www.efin.ro


Family Business Network, un medicament pentru mediul de afaceri românesc?

Data publicării: 20 Martie 2013 | Sursa: www.ziarelive.ro


Family Business Network chapter opens in Romania

Data publicarii: 19 Martie 2013 | Sursa: www.balkans.com


Family Business Network se lansează în România. Ce aduce în plus mediului de afaceri

Data publicării: 19 Martie 2013 | Sursa: www.moneystreet.ro


Family Business Network se lansează în România. Ce aduce în plus mediului de afaceri – business24.ro

Data publicării: 14 Martie 2013 | Sursa: www.comunic.ro


Reţeaua Family Business Network (FBN) a fost lansată în România

Data publicării: 12 Martie 2013 | Sursa: www.moneystreet.ro


FBN România

Data publicării: 12 Martie 2013 | Sursa: www.etleboro.org

Comments are closed