Harry Dent: Cel mai mare crah din timpurile noastre

Expertul financiar Harry Dent este de părere că piețele financiare din Statele Unite se îndreaptă către o prăbușire similară cu cea din Marea Criză a anului 1929 și avertizează că e posibilă chiar și o cădere de 80-90% a acțiunilor.

„Ultima bulă majoră la nivel global s-a întâmplat între 1925 și 1929. Aceste bule se produc o dată în viață, într-un ciclu de 90 de ani”, a spus Harry Dent, fondatorul firmei Dent Research și editor al newsletterului Economy and Markets, citat de Business Insider.

Prognoza lui Dent se bazează pe un cumul de forțe negative, care includ nivelul exorbitant al datoriei corporative, anii de politică monetară permisivă (ca și în anii ‚20), eficacitatea diminuată a băncii centrale, îmbătrânirea populației și supraevaluările acțiunilor și ale portofoliilor imobiliare.

De altfel, mai mulți experți financiari declaraseră deja că nivelul record al datoriei corporative americane (circa 10 trilioane de dolari) ar afecta sever companiile în cazul unei recesiuni, când cererea pentru produsele acestora ar scădea, potrivit Business Insider.

”Harry S. Dent, Jr. este cel mai bine vândut autor și unul dintre cei mai sinceri editori financiari din America. Folosind cercetări brevetate, Harry a dezvoltat o metodă unică pentru studierea economiilor din întreaga lume și își folosește analiza pentru a oferi informații despre ce să ne așteptăm în viitor.”

Harry a apărut pe „Good Morning America”, PBS, CNBC și CNN, Fox News și este un invitat obișnuit la Fox Business. De asemenea, a fost prezentat în Barron’s, Investor’s Business Daily, Fortune, US News and World Report, Business Week, The Wall Street Journal și multe alte publicații.

Harry a scris numeroase cărți bestseller în ultimele câteva decenii, de la  The Great Boom Ahead  în 1992 până la  Zero Hour  în 2017. În 2019, Harry a publicat ultima sa carte Spending Waves, unde împărtășește decenii de cercetări ample care acoperă peste 200 de companii din 14 diferite industrii pentru a oferi cititorilor o perspectivă asupra tendințelor de afaceri și de investiții pentru anii următori.

Surse:

  • Forbes
  • https://harrydent.com/
  • Business Insider

Comments are closed