Constanța ar putea deveni un centru regional de creștere economică. Sorin Preda, Global Vision: Este cel mai mare rezervor de infrastructură, energie și resurse umane din Europa nevalorificat suficient

 
Sorin Preda„Constanța este cel mai mare rezervor de infrastructură, energie și resurse umane neexploatate din Europa. Este singurul oraș din România conectat prin toate rutele moderne de transport, având acces direct la portul maritim, autostradă, calea ferată, aeroport și fluviul Dunărea. Este, de asemenea, cel mai urbanizat județ din România, cu peste 540.000 de locuitori în zona urbană și gazda unui centru educațional dezvoltat și competitiv. În plus, Constanța este situat pe coridorul paneuropean IV, care o plasează într-un grup mic și select din cele mai potrivite locații din Europa pentru capacități logistice. În ciuda acestor imense avantaje, din anumite motive, Constanța nu a primit, până acum 2 ani, atenția adecvată așteptată de la marii investitori, nici în domeniul imobiliar, nici într-un alt domeniu industrial. Unul dintre motive ar putea fi lipsa unui proiect durabil major care să ofere încredere și securitate”, spune Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision, în cadrul conferinței „Securitate și Prosperitate la Marea Neagră – Diplomacy 360”.

„Prin proiectul de investiții și dezvoltare demarat la Constanța, am dorit, în primul rând, să schimbăm această perspectivă. Am reușit să consolidăm o proprietate de 100 de hectare care să fie inclusă într-un master plan major, acoperind toate funcționalitățile potențiale necesare pentru toate tipurile de proiecte economice sau strategice, cu o componentă logistică puternică, una industrială și alte funcționalități cu valoare adăugată (birou, spital, cazare și alte servicii)”, continuă Sorin Preda, la care adaugă că totodată, prin acest proiect, a reușit să asigure și o conexiune directă de la parcul de business la portul maritim Constanța și aeroport, atât pe cale feroviară, cât și pe autostrăzi. „Am creat în cadrul parcului nostru logistic și industrial una dintre cele mai puternice și dezvoltate funcționalități intermodale din România și CEE”, mai afirmă omul de afaceri.

Potrivit acestuia, elementul esențial pentru alegerea corectă a unei locații viitoare pentru un centru logistic ideal este conexiunea cu infrastructura generală feroviară și rutieră, precum și accesul direct la apă și rute de navigație maritimă. „Amplasarea noastră este locul perfect, ținând cont de indicatorii de mai sus, respectiv legătura cu autostrada A4, vecinătatea gării Agigea Nord și accesul rapid atât la căile navigabile interioare, cât și maritime”, subliniază el.

Din punct de vedere logistic, regiunea Constanța are pe termen mediu și lung perspectiva și potențialul de a deveni un adevărat centru regional de securitate și prosperitate.

„Printre altele, poziția strategică a Constanței pe Noul Drum al Mătăsii și potențialul său pe piața de energie ar trebui și trebuie să aducă prosperitate economică și creștere în regiune. Cu toate acestea, dezvoltarea infrastructurilor critice trebuie să continue și trebuie să fie susținută și încurajată activ. Trebuie realizate proiecte de infrastructură valoroase”, atrage atenția Sorin Preda, care consideră că investiția pe care a făcut-o alături de cei de la Globalworth în Constanța va crește atractivitatea  sectorului maritim-fluvial al portului Constanța Sud, în prezent subutilizat, și va crește activitatea de manipulare a mărfurilor în general.

Global Vision este o afacere de familie si membru fondator al asociației Family Business Network (FBN) România.

Global Vision este o platformă de servicii integrate de real estate, fondată în 2004 de Sorin Preda. Compania asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Global Vision este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de spații logistice și industriale prezenți pe piața din România. De la înființare și până în prezent, compania a dezvoltat peste 1,5 milioane de metri pătrați de spații logistice, de producție și de birouri. Investițiile totale ale companiei pe piața locală se ridică la peste 400 de milioane de euro, iar pentru următorii cinci ani are previzionate încă 500 de milioane de euro.

 Surse: Global Vision, Forbes

Sigla Family Business Network RomâniaAsociația Family Business Network România reunește un număr de 27 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie  TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și  Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

La acest moment, din Family Business Network România fac parte 27 de companii: ADREM INVEST, AGRICIN, ALL ELECTRICS 95, AMSET, ARENA CITY CENTER, AUTONOM, BOG’ART, CRIS-TIM, DINAMIC 92, DMF POLIPLAST, ELECTRA, EXIMTUR, FAN COURIER, FILDAS-TRADING, GLOBAL VISION, IVATHERM, MB TELECOM, M&M PRODUCT, NOVAINTERMED, OMNILOGIC, PIAȚA DE GROS, SECPRAL PRO INSTALAŢII, TECNOSTAR CONSULTING, TE-ROX PROD, TEMAD CO, TESTER GRUP, TRANSAVIA.

Comments are closed