Anca Vlad este singura româncă inclusă de Forbes SUA în lista 50 peste 50

Ediția americană Forbes a inclus-o pe Anca Vlad în lista 50 over 50: EMEA, care grupează liderii din zona Europei, Orientul Mijlociu și Africa.

Anca Vlad este singurul nume din România pe o listă care include personalități din domeniul artistic, precum Judi Dench și Donatella Versace, din economie, precum Kristalina Georgieva (șefa FMI), Christine Lagarde (președinta BCE) și Ursula von der Leyen (președinta CE), sau medical, precum Ozlem Turecy (fondatoarea BioNTech) și Sarah Gilbert, care a dezvoltat vaccinul Oxford, AstraZeneca. Regăsiți mai jos câteva dintre profilele doamnelor prezente, iar pentru lista completă 50 over 50 accesați acest link.

Anca Vlad | 64 de ani | Fondatoare, Fildas-Catena | România, cel mai puternic jucător de pe piața națională de distribuție farmaceutică. A fost recunoscută drept Cea mai puternică femeie de afaceri din România, fiind în fruntea listei Forbes România a celor mai influente femei. Anul trecut a fost aleasă în Comitetul Executiv al Federației Europene a Întreprinderilor Familiale, cu sediul la Bruxelles.

 

Grupul Fildas – Catena  este o afacere de familie si membru fondator al asociației Family Business Network (FBN) România.

Fildas Trading

Fondată în anul 1991 de catre doamna Anca Vlad, Fildas Trading a fost prima societate privată românească specializată în distribuţia de medicamente si a devenit în timp una dintre cele mai importante companii de import şi distribuţie medicamente de pe piaţa românească, o societate de referinţă în peisajul economic din România

Catena s-a născut 8 ani mai târziu, în 1999, o data cu achizitionarea societatii ARGESFARM care detinea la acea data o retea de 30 de farmacii in mediul urban. In prezent, reteaua de farmacii a Grupului numara 700 de unitati care opereaza sub brandul CATENA in toate judetele tarii. 

In 2017, Catena a inregistrat o cifra de afaceri de 622 mil Eurodevenind cel mai mare lant de farmacii cu acoperire nationala, cel mai puternic și mai apreciat brand local din domeniu.

 

Astazi, Grupul Fildas – Catena este unul dintre cei mai importanti jucatori din Romania pe piata de distribuție pharma și cu amănuntul

Sigla Family Business Network RomâniaAsociația Family Business Network România reunește un număr de 29 de membri, număr ce este în creștere. Acești membri sunt lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 3 miliarde de Euro pe an și circa 18.000 de angajați. Președintele Family Business Network România este domnul Florin Madar, proprietar și CEO al afacerii de familie  TEMAD și, alături de doamna Anca Vlad (Fildas/Catena), Adrian Mihai (FAN Courier) și Dan Ștefan (Autonom), Gabriel Marin (Omnilogic) și  Mihaela Hărșan (Secretar General) formează Consiliul Director Family Business Network România.

Începând cu anul 2015, FBN România a devenit membră a European Family Businesses, cu sediul la Bruxelles.

Comments are closed